Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фестиваль ядерного стресу «Реакція» відбудеться на території галереї «АртПричал» 14 травня. Митці, вчені та природозахисники поділяться своїм баченням енергетичного майбутнього України.

ReAction_Solar

У рамках заходу облаштують декілька інтерактивних зон, кожна з яких – погляд зсередини на атомну енергетику і безпечні альтернативи. «Зона ураження» присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії. Фото та відео, інсталяції відтворять частину атмосфери, що панує у сучасній, але знівеченій катастрофою Прип’яті. В «АЕС сьогодні» буде провізуалізовано цикл виробництва атомної енергії. Тут дискутуватимуть про сучасний стан цієї галузі в Україні та світі, аналізуватимуть міфи та реальні загрози. «Альтернатива Є!» – рай альтернативної енергетики, до якого зможемо наблизитись, об’єднавшись у впровадженні змін – від повсякденного життя до державного рівня. Як це зробити, розкажуть і покажуть знавці справи – лектори та майстри з Києва, Дніпропетровська, Мінська.

Участь у фестивалі візьмуть письменнниця Оксана Забужко, театральна студія «Чорний квадрат», швейцарський фотограф Нільс Аккерман, Міжнародна Триєнале Еко-Плакату «4 Блок» та ін. На вечірній сцені «Реакції» виступлять музикант та еко-активіст Норман Шелест, кавер-бенд Mr. Bell, барабанне шоу STEEL BEAT, інді-рок гурт Black Maloka. Також на гостей чекають квести, розваги та смаколики від «ВеганоХулігано» і «МоркваКлуб».

«Чорнобильська катастрофа — це не перегорнута сторінка історії, а все ще наше сьогодення. Разом із 15-ма досі працюючими реакторами, які несуть загрозу повторення катастрофи, — розповідає координаторка громадських кампаній з енергетики Національного екологічного центру України та одна з організаторок фестивалю  Ірина Головко. – Ми хочемо створити простір, де це все можна буде побачити, доторкнутися і врешті зрозуміти те, чого не зрозуміли тоді — безпечної атомної енергетики не існує. Зате є альтернатива, і Україні треба нарешті усвідомити необхідність вчасного розвитку безпечної відновлюваної енергетики, щоб нікому з нас не довелося більше пережити ядерних лих».

Детальна програма – вже незабаром на ecocenter.org.ua.


Місце: АртПРИЧАЛ

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, причал №2

Дата: 14 травня

Вартість: Вхід вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button