Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В арт-просторі Closer відкрився магазин-коворкінг «Sofa Store».

sofastore2 740х493

Sofa Store. Co-working & Design – це місце, наповнене сучасними предметами інтер’єру та вінтажними диванами. Автори проекту – Діна Багаєва та Сергій Вел, одні з творців арт-простору Closer відзначають, що заклад не варто називати класичним коворкінгом, тут можна проводити час як завгодно: під’єнатися до інтернету та зайнятися своїми справами, зручно влаштуватися в кріслі під книжковою шафою й читати книги, випити наодинці чашечку ароматної кави та зустрітися з друзями. А поряд, в «Closer Record Store» можна послухати й купити платівки.

sofa_insta1 вихSofa Store – це ще й «магазин на дивані» в буквальному сенсі. Для засновників усе розпочалося із захопливого полювання за європейськими вінтажними меблями. «Крім диванів Sofa70’s, магазин наповнено іншими речами. Це і старі килими з вісімдесятих років на підлозі, і сучасні лампи під стелею; вінтажні столики легко уживаються зі столиками нових форм; біля барної стійки, виробленої вручну, стоять сучасні барні стільці. Усі предмети інтер’єру, що стали частиною «Sofa Store», можна придбати просто на місці, випробувавши їх у справі», – зазначають автори проекту.

Багаєва 150х150
Діна Багаєва,
співавторка проекту

«Наша команда – це наша сім’я, Діна Багаєва та Сергій Вел. І, звичайно, друзі, які допомагали класти плитку на бар, фарбувати модулі для світла у вільний час. Все почалося з того, що у нас звільнилося приміщення галереї, яка переїхала на інший поверх Closer. Ідея, як по-новому задіяти приміщення, в принципі народилася за одну ніч. Зранку я озвучила її Сергію, а потім іншим, і вони нас підтримали. До цього ми в більшій мірі займалися декораціями, а тепер з’явилась можливість створити щось постійне.

Спочатку думали розкидати дивани (наш проект Sofa70’s про вінтажні дивани існує два роки), постелити килими та поставити столики. Потім вирішили, що не зайвою буде барна стійка, а потім спало на думку зв’язати наші вінтажні речі з модерном – і який клас, коли після першого дзвінка я почула слова підтримки, дизайнери почали погоджуватися брати участь один за одним! Зараз у нас є лампи та столи від виробників зі всієї України: Одеса, Дніпропетровськ, Харків, Львів, Київ.

Коворкінг та магазин – це єдине приміщення. Кожен може купити будь-який предмет меблів у коворкінгу, а інтер’єр буде оновлюватися по мірі продажу. За такою схемою працює і Sofa70’s. Вже зараз ми є ексклюзивними представниками деяких виробників. Оскільки більшість речей ручної роботи, то кожен новий предмет – індивідуальний.

До речі, тему бару теж бажаємо розвивати – готувати смачні безалкогольні напої, сендвічі».


Місце: «Sofa Store»

Адреса: Нижньоюрківська, 31

Час: 10:00-19:00

Вартість: День у коворкінгу – 50 грн; вхід на каву або в магазин – вільний


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button