Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Режисерка Тетяна Єжова розмістила першу частину фільму «Дайте звук, будь ласка!» у вільному доступі на своєму каналі YouTube.

Дайте звук 740х493

Кадр із фільму «Дайте звук, будь ласка! Частина 1»

«Коллежский Асессор», «Воплі Відоплясова», «Раббота ХО», «Кому Вниз», «Сверчковое Число», «Эдем» – це лише неповний список тих, хто бере участь у цьому фільмі та розповідає свою історію. У стрічці використано численні унікальні матеріали: преса, аудіо та відео з Києва тих часів. «Ідея подібного фільму, – розповідає lj-user starovina, – виникала неодноразово протягом довгих років. Але ґрунтовно взятися за її втілення вдалося лише кілька років тому».

Дайте звук2 740х493

Гурт «Кому ВниZ», кадр із фільму «Дайте звук, будь ласка! Частина 1»

Екс-редакторка київського самвидавного журналу «Гучномовець», музична журналістка із майже тридцятирічним стажем Тетяна Єжова з середини 90-х проживає у США. Фільмування почалося ще в 2010 році, але основна робота була проведена у 2012-му. Тоді Тетяна із напівпрофесійною апаратурою приїхала до рідного Києва та відзняла величезну кількість інтерв’ю з музикантами, організаторами заходів, менеджерами та журналістами, які створювали рок-н-рол 80-90-х. Цей пласт київської музики з різноманітних причин виявився несправедливо забутим. Але численні українські гурти, що є популярними нині, починали саме тоді – у 1986-му. Фільм «Дайте звук, будь ласка!» покликаний розповісти глядачу цю історію. Проект повністю некомерційний, його метою є просвітницька діяльність. До кінця 2016 року планується випуск другої частини фільму.


Авторка сценарію, режисерка – Тетяна Єжова.
Режисер монтажу, оператор – Alex Litz.
«Гучномовець-Продакшн», Gippos Video Studio»
2016, USA

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button