Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23463 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада ухвалила проект рішення про звернення до ЦВК щодо призначення дати перших виборів до районних в місті Києві рад, повідомляє прес-служба Київради.

57470ca58477b

У зверненні, за яке проголосували депутати, йдеться: «Для столиці України децентралізація влади є вкрай важливою, адже в місті функціонує десять районів, в кожному з яких проживає від 130 до 350 тисяч мешканців, що фактично співмірно з деякими містами, що мають статус обласних центрів. У 2010 році у зв’язку з ліквідацією районних у місті Києві рад, була остаточно зруйнована цілісна система місцевого самоврядування в столиці. Єдиним способом відновлення ефективного самоврядування, стало створення районних у місті Києві рад…ми депутати Київської міської ради, ставши свідками безпрецедентного зриву виборів до районних у місті Києві рад, звертаємося до Центральної виборчої комісії з вимогою призначити перші вибори до районних і місті Києві рад у порядку, визначеному Законом України «Про місцеві вибори».

«За» проголосувало 64 депутати. Не голосував мер Києва та фракція «Солідарність».

Читайте також: Вибори в райради у Києві призупинено на невизначений термін.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button