Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Хмарочос» поспілкувався с директором Лук’янівського ринку Ігорем Лещенком, який розповів деталі проекту.

5

За словами пана Ігоря, ідея зробити реконструкцію пішохідної частини вулиці біля ринку виникла два роки тому, коли він став новим директором. Рік тому архітектори зробили проект, але реалізувати його вдалося лише зараз. За словами Ігоря Лещенка, благоустрій зроблений коштом Лук’янівського ринку, загальний бюджет проекту становить півмільйона гривень.

[metaslider id=17166]

В рамках реконструкції встановлено дві лавки з сонячними панелями, від електроенергії яких можна заряджати смартфон чи планшет за допомогою USB-дроту. Ці «розумні» сидіння розроблені дизайнером Славою Балбеком, вартість кожного становить 15 тисяч гривень.

[metaslider id=17569]

Окрім вуличних меблів – лавок, смітників та клумб з рослинами, під час реконструкції цієї частини вулиці Мельникова було зроблено 800 квадратних метрів мощення, зроблені з’їзди до пішохідного переходу, що веде до станції метро, а також до самого ринку. Ігор Лещенко вважає, що новий благоустрій допоможе залучити біьше клієнтів на ринок.

2Ігор Лещенко
Директор ТОВ «Квіткова галявина» (володіє Лук’янівським ринком)

«Раніше тут стояли кіоски, був бруд та часто можна було зустріти щурів. Зараз ми повністю реконструювали цей простір, щоб люди могли посидіти та відпочити. Особливо це важливо для осіб літнього віку. Крім того, я розглядаю це, як інвестицію, адже в майбутньому благоустрій допоможе залучити більше клієнтів на ринок. Незабаром плануємо також розпочати реконструкцію будівлі ринку».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button