Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На засіданні Комісії з питань найменувань КМДА підтримала низку пропозицій щодо перейменування вулиць у Києві.

ua14

Комісія рекомендувала Київському міському голові внести до Київради подання щодо перейменування чотирьох вулиць, двох проспектів і провулку:

проспект Ватутіна на проспект Романа Шухевича;
проспект Московський на проспект Степана Бандери;
вул. Баумана на вул. Януша Корчака;
вул. Ванди Василевської на вул. Змієнка;
вул. Кутузова на вул. Генерала Алмазова;
вул. Суворова на вул. Михайла Омеляновича-Павленка;
пров. Кутузова на пров. Євгена Гуцала.

«Усі відповідні пропозиції пройшли громадські обговорення та голосування. Згідно з витягом протоколу, громадські обговорення щодо перейменування вулиць відбуваються на нашому офіційному сайті. Ми беремо на себе відповідальність і одразу інформуємо в разі, якщо голоси були «накручені». Пропозиції будуть сформовані у проекти рішень, які увійдуть до Київради і потраплять на розгляд профільних комісій. Тільки після розгляду комісіями проекти рішень вносяться до сесійної зали, де депутати визначаться: підтримувати чи не підтримувати відповідне перейменування. Рішення Комісії з найменувань носять винятково рекомендаційний характер, і тільки рішення Київради, підписане міським головою є нормативним актом», – сказав співголова комісії, заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Було прийнято рішення винести на громадські обговорення питання щодо присвоєння школі мистецтв Деснянського району імені видатного українського композитора Миколи Леонтовича, а Міжнародному аеропорту «Київ» – імені видатного українського авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Комісія також рекомендувала міському голові внести до Київради подання щодо присвоєння скверу на Володимирському проїзді, 1 назви «Литовський».

На громадські обговорення також выришено вынесты перейменування вул. Гайдара на вул. Сім’ї Прахових, вул. Маршала Тимошенко – на вул. Миколи Кагарлицького, пров. Михайла Реута – на пров. Памви Беринди, вул. Генерала Наумова – на вул. Людмили Фої, вул. Семашка – на вул. Миколи Павлушкова та б-р Дружби Народів – на б-р Миколи Міхновського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button