Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В іспанському місті Куарт-де-Поблет влада дозволили жителям голосувати на референдумі з перейменування вулиць через месенджер Telegram, йдеться на сайті муніципалітету.

digital report

Фото: digital.report

Референдум у містечку Валенсії почався 6 червня і продовжиться до суботи 11 червня, взяти участь можуть всі мешканці та мешканки Куарт-де-Поблет старші за 16 років. Окрім месенджера, проголосувати можна також через сайт та спеціальні термінали. Проте останніх у місті лише 5, і працюють вони не цілодобово. У перший день на сайті проголосували 193 людини, 79 містян обрали назви для вулиць, скориставшись месенджером. Всього у Куарт-де-Поблет планують перейменувати вісім вулиць.

evante

Кіоск для голосування, Фото: Levante

Для того, щоб проголосувати, потрібно авторизуватися – ввести код DNI (національної ідентифікаційної карти) і дату народження, щоб система могла перевірити, чи є людина у свіжому переписі населення міста. Нові назви вулиць можна обрати зі списку з 24 варіантів, де представлені переважно імена відомих акторок, активісток, поеток і вчених, серед яких Мати Тереза і Марія Склодовська-Кюрі. Також є варіанти «Вулиця 8 березня», «Вулиця 13 троянд» на честь тринадцяти невідомих жінок, яких скарали на смерть за режиму Франкістської Іспанії. В муніципалітеті відзначили, що зараз у місті є лише 6 об’єктів, названих на честь жінок. Після закінчення голосування залишаться 8 найбільш популярних варіантів, і міська рада вирішить, які вулиці перейменувати. За даними газети Levante, першого дня містяни проголосувати 272 рази, 79 через Telegram і 193 через сайт. Кіоски в цей день не працювали через технічні проблеми.

falando serie blogspot com

Фото: falando-serie.blogspot.com

Перейменування вулиць відбувається в ході стирання пам’яті про диктаторський режим Франко, що тривав у Франції з 1936 до 1975 рік.

Також за даними порталу meduza, на півдні Іспанії в містечку Хун, мер та міські служби голосують за допомогою Twitter.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button