Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київським підприємцям нададуть 50% знижки на оренду комунального майна, – повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

konkurent_in_ua

Фото: konkurent.in.ua

За його словами, затверджені ставки за використання комунального майна є економічно необґрунтованими, що призводить до скорочення кількості робочих місць та бюджетних надходжень. Підприємці змушені розривати договори оренди і залишати комунальні приміщення. Адже середня вартість квадратного метра в комунальних приміщеннях коштує 400 грн, а в комерційних – 250 грн. Причиною такою нерівності є те, що на момент прийняття положення «Про оренду майна територіальної громади міста Києва» не враховувалася економічна ситуація в Україні і стан справ малого та середнього бізнесу.
Прокопів зазначив, якщо до цього додати збільшення адміністративного та податкового навантаження, то перед підприємцями, безперечно, виникне питання рентабельності власної справи. На сьогодні більше 30% бізнесменів мають заборгованість перед містом за використання комунального майна.

1405510900_sho-take-orenda

Фото: tub-ocinka.com.ua

Сьогодні більшість підприємців для збереження власного бізнесу змушені працювати в незаконній площині, змінюючи функціональне призначення в договорах оренди. На кожного третього підприємця Києва складено акти нецільового використання приміщень, адже оренда в Києві є занадто дорогою. Якщо порівняти кількість підприємців, які залишили приміщення, то згідно з інформацією по 7 районам столиці – в період з вересня 2014 року до квітня 2015 були розірвані 187 договорів оренди, а в період з квітня минулого року по квітень цього року їх стало майже вдвічі більше – 360. При цьому, загальна площа залишених приміщень зросла більш ніж в 2,5 рази. Як вирішення, вже напрацьовано відповідні зміни до рішення Київради від 24.04.2015 №415/1280 «Про затвердження Положення про оренду майна територіальної громади міста Києва».

Untitled-1

Володимир Прокопів

заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Прокопів

«Таким чином, ми надамо знижку в 50% від встановленої орендної плати, визначеної за результатами конкурсу. Така знижка буде чинною до 31 грудня 2017 року. Нагадаю, поки орендні ставки встановлюються на рік від дати прийняття рішення. Ця пільга не застосовуватиметься до високорентабельного виду бізнесу. А також до всіх об’єктів, які були здані в оренду на умовах конкурсу. Я сподіваюся, що незважаючи ні на які розбіжності, мене підтримають у сесійній залі всі політичні сили, і ми швидко ухвалимо це рішення».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button