Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Новостворене комунальне підприємство, що підпорядковуватиметься Львівській міськраді, займатиметься проектуванням різноманітних комунальних об’єктів – від доріг до парків і скверів.

Львів 1

Фото: gromada.lviv.ua

За словами ініціатора створення інституту, депутата Львівської міськради Олега Шміда, основною задачею інституту стане розробка проектів доріг, скверів, громадських просторів та інших об’єктів, які перебувають у комунальній власності. Крім того, якщо до інституту із замовленнями звертатимуться приватні підприємства, фахівці проектуватимуть і житлові та нежитлові приміщення.

Потребу створення такого інституту Олег Шмід пояснює тим, що наразі у Львові кілька структур займаються проектуванням і їх слід об’єднати в одну організацію. Інститут складатиметься з чотирьох відділів, які займатимуться архітектурно-проектними роботами, проектуванням доріг і вулиць, створенням громадських просторів та оцінкою землі. Загальна кількість працівників майбутнього КП залежатиме від кількості проектів, які розроблятиме інститут. «Ідеально би було, якби було по 20 людей в кожному відділі, – розповідає Шмід, – тобто 80 працівників загалом. Але одразу стільки співробітників у нас не буде. Становлення інституту як потужної структури триватиме близько трьох років, але почати треба вже цьогоріч».

новость 12

Фото: Mykhailo Liapin

Створення інституту вже погодила комісія законності Львівської міськради, проте остаточно це рішення ще мають затвердити депутати під час засідання сесії 14 липня. Згідно з проектом ухвали, нове ЛКП «Інститут просторового розвитку» створять на базі іншого комунального підприємства – «Відділу архітектурно-проектних робіт та оцінки землі». Керівника призначатиме департамент містобудування Львівської міськради. В інституті працюватимуть Олександра Сладкова, яка наразі очолює управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР, співробітник департаменту розвитку Олександр Шутюк та інженер ЛКП «Львівавтодор» Ігор Могила. Олександра Сладкова на своїй сторінці в Фейсбуці так прокоментувала створення нового підприємства:

Сладкова

Олександра Сладкова,
очільниця управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури ЛМР

«В нас організаційні зміни. Рівно рік тому ми порівнювали організаційну складову процесу розробки детальних планів на прикладі Львова та Ляйпціга з головним архітектором Ляйпціга з 20-літнім стажем на посаді. Тоді ми дізнались, що насправді у підпорядкуванні головного архітектора в Німеччині є проектний інститут, що проектує сам більшість проектів оновлення простору міста, а для решти розробляє грамотне завдання на проектування, що стає основою міських конкурсів, воркшопів та тендерів. Тоді здавалося фантастикою, але сьогодні зроблено один з перших кроків. Далі багато роботи, що має перетворити маленьке лкп, що малює МАФи і літні майданчики на інституцію, що координуватиме сталий стратегічний розвиток міського простору».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button