Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Французька компанія Bollore Group створила в США мережу з прокату електромобілів.

BlueIndy

Аналогічна мережа Autolib уже існує у Франції – взяти напрокат електромобіль можна в Парижі, Ліоні та Бордо. В оренду здають електрохетчбеки, розроблені італійською компанією Pininfarina. У Франції вони називаються Bluecar, а в США – BlueIndy.

Для допуску до експлуатації в Америці Bollore Group дещо допрацювала електромобіль. Зокрема, з’явилися шість подушок безпеки, кондиціонер, нові бампери та більш якісне оздоблення салону. При цьому основні характеристики однакові: дальність ходу з повністю зарядженими акумуляторами становить 250 км, максимальна швидкість – 120 км/год.

BlueIndy 2

Першим містом, де почалася експлуатація електромобілів, став Індіанаполіс. На даний момент там уже побудовано 74 прокатні станції, кожна з п’ятьма зарядними терміналами, а автопарк складається з 230 електромобілів. У перспективі планується довести кількість станцій до 200, автомобілів – до 500, а  в місті планують встановити тисячу зарядних терміналів.

BlueIndy 3

Взяти електромобіль напрокат може кожен охочий, за наявності водійських прав і спеціального абонемента, вартість якого становить 19,99 доларів в місяць. За перші двадцять хвилин оренди електромобіля доведеться заплатити 6 доларів, а потім 35 центів за кожну хвилину. Крім того, існують спеціальні соціальні знижки. Наприклад, для студентів річний абонемент коштуватиме лише 30 доларів, а хвилина оренди – 15 центів. Слід зазначити, що влада Індіанаполіса дозволила безкоштовну парковку електромобілів на всій території міста.

На сьогодні вже придбано 2100 абонементів. В оренду за останні дев’ять місяців електромобілі брали 21500 разів. Найчастіше електромобілі орендують, щоб доїхати до аеропорту або на роботу. Зазначається, що оренда електромобілів змусила багатьох жителів Індіанаполіса відмовитися від другого автомобіля в сім’ї. На їхню думку, він тепер просто не потрібен. У перспективі Bollore Group планує будувати прокатні станції й зарядні термінали і в інших американських містах, вважаючи, що оренда електромобілів має велике майбутнє.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button