Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Команда вчених із Технічного університету Ейндговена розробила установку, що друкує з бетону деталі розміром з горошину.

Бетон 1

Фото: tue.nl

Проект 3D Concrete Printing (3DCP) фінансує десять компаній, які загалом інвестували 650 тис. євро. Принтер друкує об’єкти габаритами до 11 х 5 х 4 метри. Промислова установка компанії Rohaco оснащена поворотною друкувальною головкою, що дозволяє створювати об’єкти будь-якої форми.

Бетон 2

Фото: tue.nl

Об’єкти друкуються простим нанесенням шарів необхідної товщини. Вчені експериментують зі складом бетонної суміші, випробовуючи різні кольори, акустичні та ізоляційні добавки. За перший рік роботи студенти захистили проект надрукованого двометрового павільйону. В 2017 році 3DCP планує приділити окрему увагу демонстрації пристрою та щільній роботі з будівельниками над новими способами використання технології. За процесом можна слідкувати на сайті Технічного університету Ейндговена.

Бетон 3

Фото: tue.nl

На даний момент у світі склалася серйозна конкуренція у сфері промислового 3D-друку з бетону. Наприклад, у вересні 2015 року за допомогою 3D-принтера було збудовано окремо розташований номер-будиночок для «Льюіс Гранд Готелю» на Філіпінах. Ця споруда, збудована за технологією американського інженера Андрія Руденка, вважається першою експлуатованою комерційною будівлею, виготовленою за допомогою 3D-друку з бетону.

Бетон 4

Фото: totalkustom.com

Розмір будинку – 10,5 х 12,5 х 4 метри. Він складається з двох спалень, вітальні та кімнати з величезним джакузі, надрукованим на 3D-принтері.

Бетон 5

Фото: 3ders.org

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button