Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Забруднений ядерний пустир навколо Чорнобиля планують перетворити в одну з найбільших сонячних ферм у світі, яка буде виробляти майже третину електроенергії від тієї, яку генерувала ЧАЕС  майже тридцять років тому, повідомляє The Guardian.

10853542043_533e96e7f0_k

Фото: flickr-user Ben Adlard

В Україні розроблено інвестиційний проект, вартістю 1,1 мільярди доларів, який вже розіслали по великих банках. Інвестори з Канади й США виявили своє зацікавлення, повідомляє Bloomberg.

Уряд планує побудувати у зоні відчуження комплекс сонячних батарей загальною потужністю 1 гігават. Згідно з планами, 6000 гектарів неактивної земі в тисячакілометровій зоні відчуження ЧАЕС, яка вважається небезпечною для життя людини, можуть бути використані для вироблення сонячної енергії, біогазу й тепла.

Про це розповів Міністр екології України Остап Семерак в інтерв’ю американському виданню Bloomberg.

Сонячна енергетика є наразі одним з небагатьох напрямків промисловості, який можливо розвивати у 30-кілометровій Зоні відчуження. За словами міністра, Чорнобильська зона має для цього високий потенціал, оскільки земля там дуже дешева, уже є в наявності високовольтні лінії, які раніше використовувалися для АЕС, а також в регіоні є багато професіоналів, навчених працювати з електрообладнанням.

За словами Остапа Семерака, зацікавленість у проекті виявили дві американські інвестиційні та чотири канадські енергетичні компанії. До кінця року Україна планує встановити сонячні батареї, що вироблятимуть чотири мегавати енергії. Можливість фінансування проекту також розглядає Європейський банк реконструкції та розвитку, хоча переговори поки що знаходяться на ранній стадії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button