Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23477 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Колишня міністр оборони Японії Юріко Коїке стала першою жінкою-губернатором столичного регіону.

Токіо 1

Фото: 2day.kh.ua

Коїке перемогла на виборах, оголошених після відставки через корупційний скандал попереднього губернатора Токіо. Свого найближчого конкурента Хіроя Масуда, колегу по Ліберально-Демократичній партії, вона випередила більше ніж на мільйон голосів. Цікаво, що при цьому саме Масуда був офіційним кандидатом від партії.

Прагнучи повернути довіру токійців, Коїке планує розпустити столичний парламент та провести нові вибори. Таким чином, вона продовжує йти проти владної партії, членом якої є сама, оскільки наразі ліберальні демократи мають у парламенті більшість.

Окрім керування столицею Японії, одним із найбільших міст світу із населенням близько 13,6 млн мешканців, перед Коїке стоїть ще один серйозний виклик – проведення Олімпіади у 2020 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button