Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 98 вивісок на фасаді будівлі на вулиці Ахматової законних лише 10. Решта 88 відправлені на затвердження їх демонтажу. Про це на своїй сторінці повідомив активіст, член «ДемАльянсу» Ігор Соловей.

2

Фото: Ігор Соловей

Він повідомив, що будівля знаходиться в такому стані декілька років.

«Я відправляю подібні запити вже другий рік, ефективність майже 100%, особливо зараз, коли колишній голова «Київреклами» Наталія Гончарова тепер в Департаменті містобудування, який підписує списки на демонтаж. Потрібно просто відправити заявку через 1551.gov.ua або на сайті «Київреклами» в розділі «Я інспектор». Але мені зручніше це робити через мобільний додаток 1551, де можна ставити статус «Не виконано». Минулого року відправив близько 1000 заявок на тему нелегальної реклами, МАФів, парковок за рахунок пішохідного простору. З рекламою ефективність зараз найвища, з МАФами і парковками КПД десь на рівні 20%, решта 80% – або відписки, або просто ігнорування заявки» – розповідає Ігор Соловей.

За словами активіста, він відправляв багато скарг на прикуті ланцюгами до дерев холдери минулого року, чиновники різних районів та «Київблагоустрою» дзвонили йому і питали: «А хто ви такий? Чому це вас хвилює ця релама, вона вам заважає?». Але десь після 300 заявки телефонувати перестали, у всіх районах знають прізвище активіста і в курсі: якщо на заявку не реагують, він надішле 5 нових, а на попередні поставить статус «Не виконано». На те, щоб привчити служби вчасно реагувати, пішло приблизно півроку щоденних скарг у 2015. Ігор Соловей розповідає, що у чиновників система премій залежить від статусів таких заявок. Він розповідає, що хотів минулого року влаштуватися на роботу інспектором в «Київрекламу» на рік, зарплата маленька, але хотілося максимально очистити місто. Пройшов дві співбесіди, проте з якоїсь причини активіст підприємству не підійшов. Сама заявка через додаток 1551.gov.ua максимально проста і зручна, потребує пару хвилин часу: потрібно зробити фото проблемного місця, коротко описати суть скарги, вказати адресу і натиснути «Відправити».

3

Зображення: Ігор Соловей

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button