Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В рамках програми Меморіальних днів у київському кінотеатрі «Сінема Сіті» відбудеться кінофестиваль «Шедеври світового кіно. Фільми-лауреати премії «Оскар» про трагедію єврейського народу», а 29 вересня в Національному палаці культури та мистецтв «Україна» відбудеться вечір пам’яті трагедії.

04_1_Menora_K

До програми кінофестивалю увійшли шедеври світового кіно, в різні роки відзначені премією Американської кіноакадемії. Фестиваль відкриває «Іда» Павла Павліковського, кращий фільм іноземною мовою 2015 року за версією Кіноакадемії. Також у програмі – дебют угорського режисера Ласло Немеша «Син Саула», який отримав «Оскар 2016» за кращий фільм іноземною мовою та Гран-прі Канського кінофестивалю. «Життя прекрасне», картина італійського режисера Роберто Беніньї, у 1999 році стала володарем трьох «Оскарів». «Піаніст» знаменитого Романа Поланскі отримав три «Оскари» в 2003-ve. «Список Шиндлера» Стівена Спілберга був нагороджений сімома золотими статуетками в 1994 році.

Під час фестивалю також відбудуться покази документальних фільмів про Голокост: «Крик чорнозему» (Україна), «Прощайте, дядько Шварц» (Ізраїль), «Для тебе розкриються небеса» (Ізраїль), «Назви своє ім’я по буквах» (Україна-США). Перед показами вступне слово скаже історик Анатолій Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокосту.


Місце: «Сінема Сіті»

Адреса: вул. Антоновича, 176

Дата: 24-28 вересня

Вартість: безкоштовно за умови попередньої реєстрації


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button