Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відповідно до проекту рішення, тимчасова контрольна комісія має перевірити укладення договорів, сплату пайової участі та факти ухилення забудовників від укладання відповідних документів, починаючи з 2006 року.

ТКК 1

На засіданні постійної комісії Київради з питань регламенту та депутатської етики депутати підтримали створення тимчасової контрольної комісії щодо перевірки сплати пайової участі (внесків) замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури Києва на підставі договорів, укладених після 2006 року.

За словами депутата Київради Олександра Омельченка, за останніх десять років розмір пайової участі для забудовників було суттєво зменшено – до кількох мізерних відсотків. «Але навіть ці гроші міський бюджет часто недоотримує, – заявляє екс-мер, – бо замовники ухиляються від сплати і не укладають договори. Тільки за попередніми підрахунками, заборгованість зі сплати пайової участі становить 1,8 млрд гривень – при щорічних надходжень близько 160 млн гривень».

До складу контрольної комісії загалом увійдуть 17 депутатів, очолить її сам Омельченко. Передбачається, що діятиме комісія протягом шести місяців з дати створення.

Відповідний проект рішення ще мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button