Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Конкурс називається IQ PUBLIC ART. За його результатами мистецький твір-переможець з’явиться на майданчику перед бізнес-центром.

Подія ініційована IQ Business Center (www.iqbc.ua). Метою конкурсу є відбір найкращих творчих ідей для ландшафту на території бізнес-центру. IQ PUBLIC ART не передбачає визначення тематики майбутніх творів та художніх технік, для того, щоб надати можливість учасникам незаангажованого мистецького висловлювання. Майбутній твір має бути прив’язаний до міського та архітектурного контексту та взаємодіяти з основними ідеями позиціонування IQ Business Center.

Контекст

Розташований в центральній частині міста, на Печерську (м. Київ, вул. Болсуновська, 13-15), неподалік р. Дніпро, IQ Business Center – унікальний приклад сучасної міської функціональної архітектури, котрий, за словами організаторів конкурсу, відповідає вимогам технологічності, екологічності та принципам сталого розвитку.

14231173_535643579974168_5276813182657576701_o

До прикладу, в бізнес-центрі застосовані енергоефективні системи фасадного скління, системи кондиціонування повітря з захистом від алергенів, інтелектуальні ліфтові системи, тощо. Округлі форми споруди дають змогу для створення комфортних приміщень з необмеженим доступом денного світла, а всі застосовані матеріали є нетоксичними та нешкідливими для навколишнього середовища. IQ Business Center – це “розумна” інфраструктура, котра забезпечує місто якісними послугами, реагуючи на потреби сучасного міста.

Майбутній мистецький об’єкт буде розташований поблизу центральної вхідної групи в IQ Business Center на невисокому зеленому пагорбі. Фактично, твір знаходитиметься поміж спорудою та вулицею з інтенсивним рухом.

Етапи проведення

01.09.16: Початок приймання заявок та конкурсних проектів
10.12.16: Останній день реєстрації
15.12.16: Останній день приймання проектів
15.12.16 – 30.12.16: Експертна оцінка конкурсних проектів – визначення short-list з учасників.
30.12.16 – 25.01.17: Публічне обговорення конкурсних проектів – виставка ескізів з short-list
01.10.16 – 01.01.17 – Онлайн-голосування за кращий проект: “SMM Prize”
25.01.17 – 31.01.17 Засідання Журі
1.02.2017: Визначення переможців згідно результатів онлайн-голосування та висновків журі.
1.02.2017- 1.03.2017: доопрацювання проекту
1.03.2017 – 1.06.2017: реалізація проекту
2.06.2017: презентація об’єкту

В залежності від кількості та якості конкурсних проектів дати кожного етапу можуть мати незначні зміни.

Місце, терміни та порядок отримання проектної документації

До конкурсу запрошуються всі бажаючі, переважно з досвідом роботи в галузі проектування та створення малих архітектурних форм та об’єктів монументального мистецтва в міському середовищі.

• Для участі необхідно зареєструватись до 10.12.2016 р., надіславши листа з копією ідентифікаційних документів на адресу: [email protected]. В темі листа зазначити: «РЕЄСТРАЦІЯ»
• У відповідь Вам буде надіслано 6-значний код-реєстрацію та конкурсне завдання.
• Подача проектів – до 15 грудня 2016 року.

Склад проекту:
1) Коротка біографічна довідка про автора.
2) Опис майбутнього проекту, який має включати: 1) Ідея, 2) Актуальність, 3) Технологічність, 4) Новаторство, 5) Інтерактивність
3) Візуалізація проекту (ескіз на основі фото у форматі .jpg – Додаток 1)
4) Розміщення проекту на схемі генерального плану (Додаток 2)

Склад журі

Для забезпечення об’єктивного визначення кращого проекту IQ PUBLIC ART до складу журі було запрошено експертів в галузі публічного простору та монументального мистецтва, а також представників IQ Business Center:

1. Ганна Бондар – заступник Головного архітектора, Департамент містобудування та архітектури, м. Київ / Україна
2. Андрій Пашенько – архітектор, автор проекту IQ business center, керівник Творчої архітектурної майстерні “А. Пашенько”, м. Київ / Україна
3. Ігор Ніконов – Почесний Президент ТОВ «К.А.Н. ДЕВЕЛОПМЕНТ», м. Київ / Україна
4. Микола Тищенко – ресторатор, телеведучий, власник мережі ресторанів «Наша Карта», резидент IQ business center, м. Київ / Україна
5. Марина Соколова – керівник проекту IQ Business Center, м. Київ / Україна
6. Клеменс Пул – художник, арт-куратор, Нью-Йорк / США
7. Тарас Кайдан – урбаніст, редактор журналу “Хмарочос”, м. Київ / Україна
8. Людмила Лисенко – мистецтвознавець, викладач Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури

Кількість та розмір премій

IQ PUBLIC ART передбачає відзначення двох проектів:

• Перша премія: “Переможець конкурсу” отримує грошову премію у розмірі 75 000 грн, та забезпечення реалізації проекту на території IQ Business Center.
• Заохочувальна премія: “SMM prize” – у розмірі 25 000 грн. для проекту, котрий буде обрано за результатами онлайн-голосування в соціальних мережах

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button