Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під час святкування Європейського тижня мобільності київські велосипедисти проведуть низку акцій та заходів.
Без_Авто 2
«Дні без авто» мають на меті показати, що Київ може бути містом для людей, а не лише для машин. В рамках проекту Асоціація велосипедистів проведе велоекскурсію Подолом, День ПАРКУвання на Бесарабці й акцію «Велосипедом на роботу» на Майдані Незалежності, де також відбудеться нагородження переможців конкурсу для київських роботодавців «Велопрацедавець-2016».

«Дні без авто» відбудуться у рамках Європейського тижня мобільності, слоган якого в 2016 році «Розумна і стала мобільність — інвестиція в Європу». В Асоціації вважають, що розумна мобільність не тільки робить людей здоровішими, але й сприяє розвитку місцевої економіки, бо пішоходи, велосипедисти і користувачі громадського транспорту купують більше товарів у місцевих магазинах, ніж водії автомобілів.

Без_Авто 3

«Дуже часто ми не замислюємось над тим, як пересуваємось містом. Зазвичай люди просто сідають в автомобіль, навіть якщо було б зручніше та швидше поїхати на громадському транспорті, велосипеді, пройти пішки чи поєднати ці види пересування по місту. «Дні без авто» – привід утриматися від використання автомобіля хоча б на один день і відчути альтернативу. Якщо вам теж набридли затори, смог у повітрі та бракує місця для прогулянок у Києві, то вам до нас, – заявляють в Асоціації. – Ми покажемо, що все може бути інакше, якщо правильно організувати спільний простір у місті».

Без_Авто 1

Вибрані події:

Велоекскурсія «Небачений Поділ».
Годинна велоекскурсія Подолом у неспішному темпі.


Місце: Місце збору буде повідомлено зареєстрованим учасникам

Дата: 16 вересня

Час: 18:30-20:00

Вартість: безкоштовно, за умови попередньої реєстрації


Фестиваль пішохідного простору «День ПАРКУвання».
У програмі Дня паркування від Асоціації велосипедистів Києва: велошкола з безпеки руху АВК, безплатний велопрокат, кінопокази, велоточка АВК, майстер-класи з обслуговування велосипеду.


Місце: Бесарабський проїзд

Дата: 17 вересня

Час: 10:00-20:00

Вартість: Безкоштовно


День без автоВелосипедом на роботу»).
У цей день всім охочим пропонують спробувати дістатися на роботу саме велосипедом. На Майдані велосипедисти та велосипедистки зможуть разом поснідати, а також відбудеться церемонія нагородження конкурсу «Велопрацедавець-2016». Таким чином Асоціація велосипедистів Києва заохочує роботодавців облаштовувати зручності для співробітників, які хочуть добиратися велосипедом на роботу.


Місце: Майдан Незалежності (біля Лядських воріт)

Дата: 22 вересня

Час: 8:00-10:00

Вартість: Безкоштовно


Повну програму заходів Європейського тижня мобільності, які організовує Асоціація велосипедистів Києва та інші, дивіться за посиланням. Допомогти АВК в організації «Дня ПАРКУвання», осіннього дня «Велосипедом на роботу» та інших подій можна, ставши волонтером.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button