Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Urban Inst. та Зелений театр за підтримки Impact Hub Odessa, 17 та 18 вересня провели урбаністичний експеримент, в рамках якого провулок Віце-Адмірала Жукова на два дні став пішохідним.

1

Пілотний проект ОККУПАЙ Жукова, розроблений та ініційований Urban Inst., розрахований на розвиток пішохідних вулиць, публічних просторів в Одесі.

«Ми вирішили почати з перевірки своїх сил в одному маленькому провулку замість написання цілої стратегії пішохідних просторів. На кожній вулиці перетинаються безліч інтересів, багато з них експлуатуються не раціонально і по-хижацьки, при цьому кожен громадянин щоденно активно використовує вуличні простори. Ми хочемо підвищити цінність вулиці для для мешканців, розширити їх зону комфорту і відповідальності за межі вхідних дверей», – розповідають організатори.

5.Стефания Амамджян

Фото: Стефания Амамджян

За їх словами, комерційні заклади, що займають перші поверхи, можуть набагато ефективніше вести бізнес за умови збільшення пішохідного трафіка. Для містян і туристів створюється нова зона для дозвілля. Але і бізнес, і мешканці мають розробити для себе правила вулиці, за яких їм буде комфортно співіснувати, з чим допомагає команда Urban Inst. 

9

Фото: Olena Nesterova

«Багато хто питає, що ж буде надалі, або як зробити тимчасове постійним? Насправді, майже все залежить від суб’єктів провулку Віце-адмірала Жукова – мешканців та бізнесу, що є тут. Тому протягом найближчого часу проходитимуть дискусії, круглі столи, де і буде ухвалюватися рішення щодо пішохідності локації», – написала на своїй сторінці Вікторія Олішевська, співорганізаторка проекту.

З повною концепцією проекту можна ознайомитися за посиланням.

Urban Inst.

Зображення: Urban Inst.

Urban Inst.1

Зображення: Urban Inst.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button