Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Минув рік з моменту, коли про платформу «Жителі» вперше написали ЗМІ. Зараз на сайті зареєстровано більше 26 000 жителів в 9 000 будинках, обговорюється понад 14 000 різноманітних тем.

 

1. Реєстрація відбувається за місцем проживання

Людина реєструється за своєю адресою проживання, після чого потрапляє на сторінку будинку, де одразу бачить сусідів, які вже зареєстровані на платформі. Для користувачів доступні обговорення у своєму будинку, вулиці, районі чи місті, що дає можливість створювати як зовсім невеликі об’єднання, так і об’єднуватися в масштабах усього міста.

zyteli    2. За місяць сайт відвідують 75 000 людей

За місяць сайт «Жителі» відвідують близько 75 000 людей. Сервіс налічує близько 400 000 переглядів сторінок щомісяця. Реєстрація користувачів та будинків відбувається за допомогою сервісів Google maps. Усі жителі будинків, які є на карті Google, можуть зареєструватись у спільноті.  Розробники встигли створити мобільний додаток «Жителі» для AndroidВідтепер платформа доступна з мобільних телефонів. 

3.  На сайті діє унікальна система оголошень

Тепер ви зможете продавати речі, послуги, ділитися важливою інформацією з людьми, які оточують вас і живуть поруч. Все стало ще простіше: створіть нове оголошення, вкажіть адресу, і воно з’явитися на карті. Люди, які живуть в будинках поруч побачать його. За допомогою нового розділу оголошень можна купити або продати з рук в руки все що завгодно, а найцікавіше, що все це поруч.

screen-shot-2016-10-03-at-14-00-57

4. Користувачі сервісу можуть створювати відкриті теми

Жителі можуть створювати відкриті теми для всіх або теми тільки для сусідів. Відкриті теми можуть бачити всі користувачі платформи. Це допомагає дізнаватись про проблеми інших та ділитись досвідом їх вирішення.

35. Будинки можуть об’єднуватись в спільноти

Цей розділ допомагає згуртовувати людей навколо важливих тем. Спільноти можуть об’єднувати декілька будинків та їх жителів, це допомагає збільшувати коло зацікавлених осіб, які живуть поруч, або створювати ОСББ з декількох будинків.

6.  Головною темою користувачів є створення ОСББ

В декількох будинках жителі встигли створити ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків), в багатьох – ведуться активні дискусії щодо ОСББ та відбуваються зібрання жителів.

2ut4wrh9knypifbz

7. Жителі почали проявляти ініціативу та робити життя в своєму будинку кращим    

Небайдужі мешканці збираються на суботники, прибирають подвір’я, лагодять дитячі майданчики та садять квіти. За допомогою сервісу мешканці будинків збирають кошти на ремонт в під’їздах, складають колективні листи до органів місцевої влади зі скаргами щодо незадовільного стану під’їздів. У ході обговорень жителі намагаються розібратися, куди зникають кошти, що сплачуються за прибудинкову територію.

8. Постійна бруд в під’їздах – головна проблема будинків

На сайті постійно створюються різноманітні опитування. Одним з найгарячіших опитувань є «Яка головна проблема вашого будинку», за результатами якого, більше всього жителів турбує постійний бруд в під’їздах.

29. Голови ОСББ використовують платформу для інформування жителів будинку

Основною ідеєю створення ОСББ – є контроль та прийняття рішень усіма мешканцями будинку. Щоб швидко вирішувати важливі питання без зібрань, деякі голови ОСББ використовують сервіс «Жителі» – це допомагає заощадити час та гроші.

10. Відгук про сервіс залишив Святослав Вакарчук

«Хороша ідея. Чим швидше громади стануть вирішувати власні проблеми, не чекаючи «чуда зверху», тим краще»Святослав Вакарчук

screen-shot-2016-10-04-at-11-48-41

«Всі обізнані кияни повинні знати, що існує онлайн платформа для спілкування мешканців багатоповерхівок. Дуже гарний сайт. В нашому будинку 124 зареєстрованих сусіда. Обговорюємо наболілі проблеми, організовуємо суботники, голова ОСББ постійно на зв’язку, відповідає на запитання мешканців і тримає нас в курсі усіх справ». Мешканка будинку по вул. Леваневського.

«Такі сервіси – це прогрес в Україні. Завдяки ним, в людей є можливість об’єднуватись і вирішувати проблеми спільними зусиллями». Ольга Кондюк

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button