Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23275 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кошти підуть на благоустрій територій, ремонт вулиць, шатли для глядачів, річковий трамвайчик та заходи безпеки. Про це повідмляється на сайті КМДА.

1463400119-9860-foto-wikimediaorg

Бюджет виділено через внесення змін до міської цільової програми «Столична культура 2016-2018». Документ вже пройшов комісію з питань культури та бюджетну комісію у Київраді і за словами заступника голови КМДА Олексія Рєзнікова, скоро буде винесений на голосування депутатами. Із 200 мільйонів, виділених міською радою на проведення Євробачення в Києві, 50 млн грн будуть освоєні протягом цього року і ще 150 млн – у наступному.

У планах адміністрації – очищення від МАФів зелених зон, на виходах до метро, в тому числі й біля станції метро «Лівобережна», влаштування маршрутів річкового трамвайчику між Поштовою площею та лівим берегом до МВЦ, ремонтні роботи КК «Київавтодор», закупівлі нових шатлів КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен» тощо.

Для туристів обіцяють вдосконалити навігацію, створити мобільний гід з аудіо-екскурсіями на кількох мовах, облаштувати місця паркування для туристичних автобусів, встановити туристичні інформцентри у аеропортах та на залізничному вокзалі.

При цьому, за словами голови НТКУ Зураба Аласанії, мова йде про 15-30 тисяч відвідувачів з інших міст України та інших держав. Таким чином, якщо зміни до бюджету будуть ухвалені, у перерахунку на одного туриста місто витратить близько 10 000 гривень.

Нагадаємо, що у фінал конкурсу з відбору міста для Євробачення вийшли Одеса, Київ і Дніпро. У підсумку вибрали столицю.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button