Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» підписало з «Київметропроектом» договір щодо проектування будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітен на житловий масив Виноградар.

Про це свідчать результати аукціону, оприлюднені в системі публічних закупівель ProZorro. Згідно з договором, який був підписаний 13 жовтня, пропозиція «Київметропроекту» склала 140 583 257 гривень. Окрім переможця, у тендері брали участі організації «Укрспецтунельпроект» та Державне підприємство «Проектний Інститут Укрметротунельпроект».

Проект реалізується за кошти міського бюджету та передбачає 3 стадії: техніко-економічне обґрунтування, розробка проекту та робочої документації.

0a5d1d90bc04897eac97c6feb42e66d2

Також повідомляється, що траса ділянки буде проходити по території Шевченківського та Подільського районів Києва, а комплекс об’єктів на території електродепо буде розміщений в Подільському районі. Будівництво нової лінії планується завершити у 2020 році. Раніше у КМДА заявляли, що будівництво може коштувати 8 мільярдів гривень.

Саме Виноградар обраний для продовження розвитку мережі метрополітену в Києві через порівняно невисоку вартість та реалістичність проекту. Заступник голови КМДА Ілля Сагайдак запевняє, що місто не буде розпорошуватися на нездійсненні проекти, сконцентрувавшись на реальних, оскільки фінансові можливості обмежені. За словами екс-радника Кличка Олександра Кави, з усіх існуючих проектів цей найбільш швидкий і реалістичний. Його можна реалізувати в найближчі 2-3 роки. За його словами, 150 000 жителів Виноградаря зараз не мають зручного сполучення з метрополітеном.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button