Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У КМДА заявляють про початок реалізації проекту облаштування пішохідної зони на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного.

Завершити роботи з благоустрою та будівництво планують до відкриття Євробачення в Києві у наступному році. Про це «Хмарочосу» розповідає джерело у Департаменті транспортної інфраструктури.

k1

Так, повідомляється, що буде реалізовано проект, який переміг у бліц-конкурсі на найкращу концепцію благоустрою Контрактової площі, що проводився Департаментом містобудування та архітектури в 2015 році. Основна ідея проекту «Київська вітальня» полягає у створенні київського публічного простору, без капітальних втручань у міське середовище. Архітектори зробили акцент на розвитку пішохідної та велосипедної інфраструктури, передбачили освітлення вулиць і підсвічування будівель.

k2

Раніше стало відомо про розпорядження щодо реконструкції скверу на Контрактовій, але за словами джерела дію цього документу мають найближчим часом скасувати.

Проект передбачає впровадження нової транспортно-пішохідної схеми на Подолі з метою створення пішохідної вулиці Сагайдачного від вулиці Андріївської до Контрактової площі. Раніше «Хмарочос» розповідав про проект нової організації руху на Подолі.

shema

Нова схема організації дорожнього руху. Натисніть для збільшення

Перший етап реалізації схеми полягатиме в проведенні експерименту (пробне впровадження схеми). Під час його проведення будуть зроблені  транспортні розрахунки і вже за результатами експерименту буде визначено, чи можливо зробити вулицю Сагайдачного пішохідною. Експеримент розпочнеться, за словами джерела, в понеділок, 24 жовтня і триватиме протягом місяця.

Нагадаємо, раніше ілюстраторка уявила для «Хмарочосу», як могли б виглядати центральні вулиці столиці, якби вони були пішохідними. Однією з них була вулиця Сагайдачного.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button