Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Порушення при розміщенні зовнішньої реклами у Києві завдали 8,8 мільйонів гривень збитків. Про це свідчать результати аудиту ефективності процесу розміщення рекламних засобів у столиці.

1805217

atom_balm

Згідно з документом, системні порушення дозвільного законодавства при оформленні та видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами Києві, з одного боку порушують права підприємців, а з іншого призводять до суттєвих втрат у міському бюджеті.

Так, систематичні випадки недотримання Департаментом містобудування та архітектури встановлених термінів видачі дозволів, призводять до недоотримання бюджетом Києва в перштому півріччі 2016 року близько дев’яти мільйонів гривень.

Згідно з інформацією у звіті, причина всіх порушень та затримок – відсутність достатньої кількості працівників в департаменті, невиконання ними посадових обов’язків та стислі терміни опрацювання дозвільної документації, що визначені нормативними актами.

На думку Олександра Пліви, виконавчий орган з різних причин і під різними приводами іноді роками не видає дозволи, а комунальне підприємство заробляє на демонтажах реклами, дозволи на розміщення якої підприємці не можуть отримати. А також на невидачі дозволів і на тому, щоб такі демонтажі не відбувались. Так, за період з січня по травень 2016 року практично не здійснювалось погодження дозвільних справ – заявки не направлялись до погоджувальних органів.

У звіті є ряд рекомендацій для вирішення цих проблем. Серед них впровадження проекту щодо паспортизації вулиць міста, розроблення комплексної схеми розташування носіїв зовнішньої реклами та інші.

Нагадаємо, нещодавно співробітника відділу реклами КМДА затримали на хабарі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button