Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Раніше вулицю Пирогова пішоходи перебігали, порушуючи правила дорожнього руху.

14724428_1293757267335417_6855077069819987900_n-1

25-26 жовтня на перехресті бульвару Шевченка та вуиці Пирогова облаштували новий наземний перехід – зебру. Для цього комунальники встановили відповідні дорожні знаки, зняли декілька секцій відгороджувального паркану та намалювали дорожню розмітку.

14590137_1328654483834358_5385625238832560732_o

Ця нова «зебра» – одна з декількох нових, які дублюють підземні переходи. Міський активіст та журналіст Григорій Мельничук говорить, що поява наземного переходу на вулиці Пирогова – результат, в першу чергу громадського та експертного тиску через встановлення огорожі біля переходу пару місяців тому.

melnichukГригорій Мельничук
Рада з урбаністики Києва

«Те, що практично всі переходили вулицю Пирогова по через проїжджу частину практично нікого не турбувало – адже швидкості тут невеликі, машини в будь-якому разі роблять поворот. Однак при реконструкції бульвару Тараса Шевченка, КК «Київавтодор» встановила направляючу огорожу, яка заблокувала перехід – тож люди обходили або по проїжджій частині бульвару (що небезпечно). або далі по вулиці Пирогова. Власне, на цей недолік реконструкції бульвару було вказано міським транспортним керівникам практично відразу – тобто від ідеї створити тут повноцінний наземний перехід до реалізації пройшло пару місяців».

Насправді ж про цю проблему (переходів через примикаючі малозавантажені вулиці) мова йде вже понад року, каже Григорій. В рамках проекту поліпшення доступності проспекту Перемоги та бульвару Шевченка, розробленого Радою з урбаністики Києва, нараховується близько 20 таких місць, де мають бути наземні переходи. І, до речі, зараз через реконструкцію підземних переходів діють тимчасові наземні переходи через вулиці Янгеля, Зоологічну, Шпака у місцях їх примикання до проспекту Перемоги.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button