Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Статистична служба ЄС Eurostat проаналізувала вартість прoживання в різних столицях Європи. Нові дослідження виявили декілька цікавих фактів про найдорожчі і найдешевші європейські міста.

vusrvtu

Фото: eurostat

Співробітники Eurostat використовували «коефіцієнт кореляції» (міра, яка визначає залежність двох і більше незалежних одна від одної величин), щоб прийняти до уваги різницю купівельної спроможності державних службовців з різних країн ЄС.

Найдорожчим містом виявився Лондон. Британська столиця не тільки займає перше місце в списку найдорожчих для проживання міст в Європі, але й третє місце в переліку найдорожчих міст світу, слідом за Каймановими островами і Цюрихом.

Причиною є те, що в Лондоні встановлені одні з найвищих цін у світі на транспорт і комунальні послуги.

Копенгаген, столиця Данії, займає друге місце, а Стокгольм є третім у списку найдорожчих міст Європи.

Найдешевшим європейським містом є Софія (Болгарія), на другій позиції – столиця Румунії, Бухарест. Бронзу ділять Будапешт (Угорщина) і Вільнюс (Литва).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button