Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КНДР, або просто Північа Корея – це невідома та утаємничена держава, яку в західному світі прийнято вважати жорстокою тоталітарною країною, де системно порушуються права людини.

Але тим не менш є багато охочих потрапити туди у якості туриста. Зазвичай, іноземцям дозволено відвідувати столицю та найбільше місто КНДР – Пхеньян, у якому одні бачать суцільні декорації і найбільш «благонадійних» жителів країни, а інші – людей, які незважаючи на численні ембарго та санкції змогли побудувати державу, що «опирається світовому капіталістичному пануванню».

Хоча у Північній Кореї проблеми як з доступом до глобального інтернету, так і з фотографуванням чогось за межами дозволеного, у соціальній мережі Instagram все одно публікуються десятки тисяч знімків, зроблені у КНДР та її столиці. Деякі є офіційною пропагандою, інші зроблені мандрівниками чи професійними фотографами, або працівниками місій міжнародних організацій. Є у цій мережі й акаунти тих, хто пропонує тури у Північну Корею, або переїхав туди жити з іншої країни, а тепер намагається розповісти світу про цю закриту державу. З участі керівництва держави, звісно ж.

Ми зібрали декілька найцікавіших профілів у Instagram, які дозволяють з різних боків побачити Пхеньян.

Simon Cockerell

менеджер компанії Koryo Tours

На сайті компанії, де працює Саймон, написано, що Koryo Tours – найстарша агенція, яка організовує тури у Північну Корею. Зараз з їх допомогою можна політати над Пхеньяном, або поплавати на каяку у річці в місті. Також компанія організовує групові й індивідуальні тури та поїздки на спеціальні події на кшталт марафону у Пхеньяні чи масової гімнастики.

Everyday DPRK

Щоденні фото з Північної Кореї

Акаунт, у якого більше 110 тисяч підписників, колекціонує та щоденно публікує фотографії інших Instagram-юзерів не тільки з Пхеньяну, а й інших міст та селищ країни. В основному це фото туристів та викладачів, які працюють у КНДР.

Jaka Parker

Фотограф з Індонезії

Джака прожив у Північній Кореї майже 4 роки, з 2012 по 2016 роки з дружиною та дітьми. За цей час він зібрав колекцію фотографій та відео, які продовжує публікувати на Youtube та в Instagram після повернення у Індонезію.

A photo posted by Jaka Parker (@jakaparker) on

Drew Kelly

вчитель у Пхеньяні з США

Вчителював у столиці КНДР три роки, і там робив фотографії на свій смартфон. Він вже не живе у Пхеньяні, але досі продовжує іноді публікувати знімки з тих часів.

A photo posted by Colorado (@drewkelly) on

Young Pioneer Tours

Туристична агенція, базується в Китаї

Ще одна компанія, яка організовує тури у Північну Корею, але перша, що робить «демократичні тури». Багато фотографій побуту з КНДР і повно щасливих фоток туристів.

Rus Margolin

Мандрівник, який об’їхав 234 країни

Мандрівник, який зараз знаходиться у Північній Кореї і публікує багато фотографій звідти. Особливо багато фотграфує монументи і хмарочоси, а також Пхеньян вночі.

Elaine Li

Фотограф та арт-директор з Конконгу

Не живе у Пхеньяні, але привезла звідти серію чудових фотографій, зокрема з метрополітену, а також знімки столиці КНДР з висоти пташиного польоту.

A photo posted by Elaine Li (@lielaine) on

Frank з міста Weihai

мандрівник з Китаю

Більше про Френка нічого невідомо, ае він має кілька десятків цікавих фотографій з Пхеньяну.

Wong Maye-E

Фотограф Associated Press

Фотографує у Північній Кореї та Сингапурі. У Instagram публікує знімки з обох країн. Цікавий акаунт, щоб підписатись і більше дивитись на людей на вулицях чи площах, ніж на архітектуру Пхеньяну.

A photo posted by Wong Maye-E (@w0ngmayee) on

Pierre Depont

Фотограф та оператор

Чудова колекція знімків з Північної Кореї, та Пхеньяну зокрема. Вулиці, люди, громадські споруди.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button