Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Винахідники розробили установку для очищення повітря на вулицях від дрібних токсичних часток.

xw_1326193

Фото: Envinity Group

Цей гігантський «пилосос» здатний втягувати і пропускати через фільтр забруднене повітря в радіусі до 300 метрів, повідомляє The Guardian.

Якість навколишнього повітря надзвичайно впливає на здоров’я людей, особливо в великих містах. Проникаючи в легені, токсичні частинки здатні викликати серцево-судинні, респіраторні та онкологічні захворювання. Лише в 2012 році через них передчасно померли 3,7 млн людей.

Зараз в промисловості застосовуються різні очищувачі повітря, але зазвичай всі вони використовуються в приміщеннях. Голландські інженери, в свою чергу, створили систему очищення вуличного повітря, яку можна буде встановлювати на дахах міських будинків.

«Гігантський вуличний пилосос» являє собою сталеву трубу довжиною близько восьми метрів. Він може очищати близько 800 тисяч кубічних метрів повітря за годину, фільтруючи 100 % дрібних частинок і 95 % ультрадисперсних частинок.

xw_1326194

Фото: Envinity Group

За словами представників компанії Envinity Group, де розроблено пристрій, зовнішній очисник повітря здатний втягувати в себе повітряний стовп радіусом 300 метрів і висотою до семи кілометрів.

Минулого місяця в Пекіні стартував другий проект по боротьбі із забрудненням атмосфери – вежа-фільтр, що очищає міське повітря від смогу. Вежа висотою сім метрів очищає 30 тисяч кубометрів повітря в годину, фільтруючи до 75 % токсичних часток.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button