Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Музей історії Києва опублікував результати опитування “Київські мозаїки радянського періоду. Декомунізація”.

f_6607390361432230062

Фото: golos.ua

В опитуванні, яке тривало з 19 по 31 жовтня, загалом взяло участь 203 особи – 63,2% жінок та 36,8 % чоловіків. Воно проводилося як в електронній, так і в друкованій формі.

Згідно з результатами, 92,8 % опитаних взагалі помічали мозаїки радянського періоду на спорудах Києва. При чому більшість з них (73,6%) вважають мозаїки творами мистецтва.

[metaslider id=22224]

Також дослідження виявило, що найбільш впізнаваними є мозаїки на станціях метрополітену, будинках проспекту Перемоги, бульвару Лесі Українки, Інституті раку та на вулиці Богдана Хмельницького. Цікаво, що 57,1% респондентів не підтримує зняття символіки комуністичної влади з цих та інших мозаїк у столиці.

Крім того, 59,5% місцевих жителів виступає за їх збереження, а 74,1% за реставрацію.

Як відмічають ініціатори, метою опитування, було привернути увагу та проаналізувати ставлення до стану монументальних мозаїк у столиці. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button