Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху народні депутати, громадські активісти та експерти презентували програму «За безпечні дороги».

Як відмітили активісти, уряд має вжити серйозних заходів для підвищення безпеки на українських дорогах.

42

Фото: cedem.org.ua

Ініціатором кампанії виступив співголова Ради Реанімаційного Пакету Реформ, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко. Серед партнерів Кампанії: Vizion Zero, Асоціації велосипедистів Києва, експерти Реанімаційного Пакету Реформ, міжнародні та українські експерти та представники законодавчої та виконавчої влади.

Основне завдання проекту – провести роботу зі зниження швидкості руху для водіїв та користування пасками безпеки. Саме ці два фактори спричиняють найбільше проблем на українських дорогах, зазначає Шевченко.

66

Фото: cedem.org.ua

Згідно зі звітом, представленим на прес-конференції, за десять місяців кількість постраждалих у ДТП в Україні складає 21 тис. осіб, а на українських дорогах загинуло понад 2,5 тис. осіб. У зв’язку з перевищенням швидкості загинуло 717 людей.

6

Фото: cedem.org.ua

Щоб зменшити смертність та травматизм на дорогах потрібно запровадити автоматизований контроль швидкості, збільшити штрафи за її перевищення та підвищити розмір штрафів у разі не використання пасків безпеки, – зазначили активісти.

Влада і громадськість мають бути єдиними, щоб гарантувати безпеку на дорогах, переконаний нардеп та член комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Мустафа Найєм. Для цього створено Міжвідомчу раду з безпеки дорожнього руху під головуванням міністра інфраструктури.

Активісти закликають організації та свідомих громадян долучитися до кампанії «За безпечні дороги». Адже без тиску громадськості влада не буде звертати увагу на проблему безпеки на дорогах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button