Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві розпочалися протиаварійні та консерваційні роботи в напівзруйнованій садибі Олександра Мурашка, яка знаходиться на вулиці Малій Житомирській, 14. Зараз частина комплексу огороджена парканом, а вхід у двір обмежений.

img_5312

Фото: Діана Попова

Про це повідомила керівник Департаменту культури КМДА Діана Попова на своїй сторінці в Facebook. «Нове життя розпочалося для садиби Мурашка. Врешті-решт ми спромоглися на протиаварійні та консерваційні роботи», – сказано в повідомленні. До початку робіт споруда знаходилася в аварійному стані. Цього року роботи передбачені лише у будинку №14, а наступного року у КМДА планують втілити комплексний протиаварійний план робіт по інших частинах садиби. Цьогоріч на ведення робіт з міського бюджету передбачено 1,5 млн грн.

Нагадаємо, садиба Мурашка є пам’яткою історії та архітектури. У квітні 2015 року Генпрокуратура через суд повернула садибу у власність міста. Будинок з 2007 року перебував у власності ТОВ «Пантеон-Інвес». Столичні активісти неодноразово проводили акції, покликані захистити будівлю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button