Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міжнародна неприбуткова дослідницька й освітня організація Urban Land Institute (ULI) назвала 11 найкращих проектів нерухомості в 2016 році.

1

Фото: OVG Real Estate

До щорічного рейтингу увійшли проекти з Азії, Європи і Північної Америки. Вручення Премії відбулося в рамках осінніх зборів організації в Далласі. Програма нагородження найкращих проектів, які відповідають високим стандартам в архітектурі, будівництві й проектуванні була заснована в 1979 році. Сама ж організація ULI працює з 1936 року і налічує близько 40 000 учасників по всьому світу. Діяльність ULI фінансується його ж членами. Основною місією інституту є просування високих стандартів у царині будівництва й архітектури.

The Boucicaut Eco-Neighborhood, Париж, Франція

2

Фото: The Boucicaut Eco-Neighborhood

У грудні 2014 року Міністерство житлового будівництва Франції схвалило розробку житлового кварталу The Boucicaut Eco. Першочергова увага в проекті приділяється інфраструктурі та транспорту. Boucicaut є повністю пішохідним районом, де кожна будівля обладнана велостоянками та станціями підзарядки для електричних транспортних засобів. Район є енергоефективним – 40% споживання гарячої води покривається за рахунок сонячних батарей й високопродуктивних систем водопостачання.

Celadon, Сан-Дієго, США

3

Фото: Celadon

Комплекс з офісними й торговельними площами, який розташований на місці колишньої стоянки в районі East Village в Сан-Дієго. На даху обладнана сонячна система нагріву води, яка на 50% забезпечує будівлю гарячою водою, тут також розміщено сад з стійкими до засухи рослинами, й громадськими просторами. Загалом на будинку розміщено 125 сонячних панелей.

Daniels Spectrum, Торонто, Канада

4

Фото: Daniels Spectrum

Тривалий процес взаємодії громади та влади призвів до створення культурного центру Daniels Spectrum, який розташований в самому центрі Торонто. Комплекс включає освітній і розважальний простір, офісне приміщення, а також кафе й ресторани. Тут відбуваються танцювальні майстер-класи, уроки музики, театральні репетиції та молодіжні програми. Вони привернули увагу вже понад 150 000 відвідувачів. Американські ЗМІ назвали Daniels Spectrum «найкращим місцем для зустрічей і подій в Канаді».

The Edge, Амстердам, Голландія

5

Фото: The Edge

За версією Building Research Establishment ця будівля є найбільш сталою спорудою у світі. The Edge використовує на 70% менше електроенергії, ніж аналогічні офісні будівлі й часто виробляє більше енергії, ніж потребує. Це стало можливим завдяки 20 000 високоточним датчикам, що представляють дані про використання електроенергії у всій будівлі. У споруді розумні технології поєднано зі зручним дизайном робочих просторів.

Hong Kong East Community Green Station, Гонконг, Китай

6

Фото: Hong Kong East Community Green Station

У травні 2015 року Департамент з охорони навколишнього середовища Гонконгу завершив будівництво East Community Green Station Гонконгу. Центр створений в якості пілотного проекту для озеленення міста та покращення ситуації із перероблення відходів. Hong Kong East Community Green Station зведено на місці колишньої автопарковки. Центр швидко став місцем зустрічі еко-активістів. Тутприймають вторсировину: електричні прилади, компактні люмінесцентні лампи, скляні пляшки і акумуляторні батареї.

Les Docks Village, Марсель, Франція

7

Фото: Les Docks Village

Будівля, відома як Les Docks Village, була побудована в Марселі в 1857 році. На замовлення інвестиційного фонду, розробник переосмислив перший поверх цього будинку та перетворив його в торговельний центр з величезною кількістю рослин і чотирма внутрішніми двориками.

Ocean Avenue South, Санта Моніка, США

8

Фото: Ocean Avenue South

Ocean Avenue South є житловим комплексом змішаного використання, який з’єднує міський адміністративний центр з набережною і головною вулицею. Ocean Avenue South перетворив вулиці, на яких раніше життя вимирало о п’ятій годині вечора, на живий простір, що з’єднує усі частини міста.

Ponce City Market, Атланта, США

9

Фото: Ponce City Market

Ponce City Market розташований в будівлі, якій понад 90 років. Концепція використання цього величезного приміщення полягає в тому, щоб під одним дахом розташувати магазини, офіси, ресторани, а також квартири. У планах – облаштувати на дахах городи та сади, урожай з яких буде використовуватися на кухнях місцевих ресторанів.

The Strand, Американский театр консерваторії, Сан Франциско, США

10

Фото: The Strand

Американський театр консерваторії отримав премію інституту архітекторів та Національну премію дизайну інтер’єру. Крім того, він визнаний одним з десяти кращих художніх центрів та постійно згадується в провідних архітектурних виданнях світу.

Центр виконавчого мистецтва Tobin, Сан-Антоніо, США

11

Фото: Tobin Centre

Tobin Centre – це переосмислена й добудована старовинна будівля Сан-Антоніо, яка оснащена сучасними технологіями. У середині функціонує декілька залів, які використовуються для виставок, конференцій, тощо.

Wynwood Walls, Маямі, США

12

Фото: Wynwood Walls

70 галерей, п’ять музеїв, сім арт-комплексів, дванадцять студій, п’ять ярмарків мистецтва і одна з найбільших в світі інсталяцій стріт-арту. Все це – район Вінвуд в Маямі, осередок сучасного мистецтва та стріт-арту. Крім того, Вінвуд – це ще й прекрасний приклад того, як бізнес-підхід і практичне використання мистецтва трансформують неблагополучні райони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button