Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шаурма стала настільки популярною в Києві, що навіть байдужі до цієї страви містяни задаються питанням, у чому секрет такого успіху.

Кореспондент «Хмарочосу» Василь Вовк подався в епіцентр приготування шаурми – на Бессарабський ринок, аби з’ясувати, хто і чому купує цю страву. Попри поширеність саме цієї вуличної їжі, чимало людей соромляться визнавати, що вони їдять шаурму й у процесі спілкування не всі погоджувалися фотографуватися. Тим не менш, ми зібрали багато різних думок від поціновувачів страви зі східним колоритом.

sh-4

Маргарита, флорист

Взагалі, я прихильник здорової їжі та збалансованого харчування, але час від часу відмовитися від маленької насолоди просто не в силі. Дозволити собі таку радість можу не більше трьох разів на місяць. Як я розумію, інгредієнти шаурми не є надто корисними.

sh-3

Микола, журналіст

Шаурму та іншу вуличну їжу споживаю досить часто, приблизно двічі-тричі на тиждень. На це спонукають постійні переїзди по роботі та потреба економити час. Найголовніше для мене – це якість продукту, тому маю улюблені та перевірені точки в Києві: Бессарабський ринок та Шулявка. Не сприймаю вуличину їжу як негативне явище, це, скоріше за все, своєрідна культура людей XXI століття.

sh-2

Марина, директор рекрутингового агенства

Я вважаю, що шаурма в Києві досить непогана, але обов’язково потрібно звертати увагу на якість і свіжість м’яса, яке нанизують на рожен. А так, страва з поєднанням м’яса, бездріжджового лаваша, овочей та різноманітних соусів повноцінно вписується в мій звичайний раціон харчування. Шаурму можна підібрати під смак кожного: прибрати чи додати будь-який інгредієнт залежно від побажань або особливостей харчування.

Я не дотримуюся думки, що шаурма чи інша вулична їжа – це безпечно для здоров’я, просто потрібно бути уважним і купувати її в перевірених місцях. Адже, ви можете бачити, чим заправляють лаваш, і це – величезна перевага. Особисто я споживаю шаурму під час обідньої перерви на роботі. Це зручно, швидко і ситно.

empty

Руслан, бінесмен

Я дуже добре знаю історію походження шаурми. І через це вживаю її практично кожен день. Найпоширеніша східна страва прийшла до нас ще з часів Стародавнього Єгипту (ред. насправді все було не так. У сучасному вигляді doner kebab (турецька назва шаурми) з’явилася у середині XX століття у Стамбулі, а популярною всесвітньою їжею стала у 70-80-ті роки). І я думаю, ще довгий час буде задовольняти наші смаки. Зараз, велика кількість людей різного достатку їдять шаурму через те, що це – швидко, смачно і доступно.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кухні світу в Києві: ізраїльський фалафель на Контрактовій

sh-5

Андрій, активіст

Головна причина вибору шаурми для мене – доступність та велика кількість точок з їжею. Купую шаурму приблизно двічі на тиждень, оскільки вона надто жирна та калорійна, щоб споживати щодня. На мою думку, однією з головних переваг шаурми над іншим стріт-фудом є її смак. Тут жоден фалафель і поруч стояти не може.

empty

Артем, бармен

Для мене спробувати шаурму – це чудовий спосіб пізнати місто. Я люблю подорожувати, тому в кожному новому місті намагаюся потрапити в місцеву «забігайлівку». Одного разу я навіть поїхав автостопом у Суми, тільки для того, щоб спробувати місцеву шаурму. Безсумнівно – кебаби, дьонери та шаурма – це справжнє лице стріт-фуду.

sh-1

Тарас, працівник сфери послуг

Вживаю шаурму досить рідко – не частіше одного-двох разів на місяць. Не вважаю, що це – шкідливо, але споживаю лише за потреби, наприклад, коли дуже поспішаю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кухні світу в Києві: локшина рамен на Печерську

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button