Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Шаурма стала настільки популярною в Києві, що навіть байдужі до цієї страви містяни задаються питанням, у чому секрет такого успіху.

Кореспондент «Хмарочосу» Василь Вовк подався в епіцентр приготування шаурми – на Бессарабський ринок, аби з’ясувати, хто і чому купує цю страву. Попри поширеність саме цієї вуличної їжі, чимало людей соромляться визнавати, що вони їдять шаурму й у процесі спілкування не всі погоджувалися фотографуватися. Тим не менш, ми зібрали багато різних думок від поціновувачів страви зі східним колоритом.

sh-4

Маргарита, флорист

Взагалі, я прихильник здорової їжі та збалансованого харчування, але час від часу відмовитися від маленької насолоди просто не в силі. Дозволити собі таку радість можу не більше трьох разів на місяць. Як я розумію, інгредієнти шаурми не є надто корисними.

sh-3

Микола, журналіст

Шаурму та іншу вуличну їжу споживаю досить часто, приблизно двічі-тричі на тиждень. На це спонукають постійні переїзди по роботі та потреба економити час. Найголовніше для мене – це якість продукту, тому маю улюблені та перевірені точки в Києві: Бессарабський ринок та Шулявка. Не сприймаю вуличину їжу як негативне явище, це, скоріше за все, своєрідна культура людей XXI століття.

sh-2

Марина, директор рекрутингового агенства

Я вважаю, що шаурма в Києві досить непогана, але обов’язково потрібно звертати увагу на якість і свіжість м’яса, яке нанизують на рожен. А так, страва з поєднанням м’яса, бездріжджового лаваша, овочей та різноманітних соусів повноцінно вписується в мій звичайний раціон харчування. Шаурму можна підібрати під смак кожного: прибрати чи додати будь-який інгредієнт залежно від побажань або особливостей харчування.

Я не дотримуюся думки, що шаурма чи інша вулична їжа – це безпечно для здоров’я, просто потрібно бути уважним і купувати її в перевірених місцях. Адже, ви можете бачити, чим заправляють лаваш, і це – величезна перевага. Особисто я споживаю шаурму під час обідньої перерви на роботі. Це зручно, швидко і ситно.

empty

Руслан, бінесмен

Я дуже добре знаю історію походження шаурми. І через це вживаю її практично кожен день. Найпоширеніша східна страва прийшла до нас ще з часів Стародавнього Єгипту (ред. насправді все було не так. У сучасному вигляді doner kebab (турецька назва шаурми) з’явилася у середині XX століття у Стамбулі, а популярною всесвітньою їжею стала у 70-80-ті роки). І я думаю, ще довгий час буде задовольняти наші смаки. Зараз, велика кількість людей різного достатку їдять шаурму через те, що це – швидко, смачно і доступно.  

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кухні світу в Києві: ізраїльський фалафель на Контрактовій

sh-5

Андрій, активіст

Головна причина вибору шаурми для мене – доступність та велика кількість точок з їжею. Купую шаурму приблизно двічі на тиждень, оскільки вона надто жирна та калорійна, щоб споживати щодня. На мою думку, однією з головних переваг шаурми над іншим стріт-фудом є її смак. Тут жоден фалафель і поруч стояти не може.

empty

Артем, бармен

Для мене спробувати шаурму – це чудовий спосіб пізнати місто. Я люблю подорожувати, тому в кожному новому місті намагаюся потрапити в місцеву «забігайлівку». Одного разу я навіть поїхав автостопом у Суми, тільки для того, щоб спробувати місцеву шаурму. Безсумнівно – кебаби, дьонери та шаурма – це справжнє лице стріт-фуду.

sh-1

Тарас, працівник сфери послуг

Вживаю шаурму досить рідко – не частіше одного-двох разів на місяць. Не вважаю, що це – шкідливо, але споживаю лише за потреби, наприклад, коли дуже поспішаю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Кухні світу в Києві: локшина рамен на Печерську

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button