Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23426 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Конкурс архітектурного фото “Art of Building” обрав найкращі знімки 2016 року, повідомляє BBC. Фотографія столичної арки Дружби Народів українського автора Олександра Нестеровського опинилась серед фіналістів.

Art of Building – міжнародний конкурс найкращих фотографій в архіектурній сфері, який щорічно проводиться Королівським інститутом будівництва. Конкурс відкритий для професіоналів і фотографів-аматорів.

Цьогоріч з-поміж тисяч надісланих на конкурс робіт відібрали 15 фіналістів. У добірці – знімки з коментарями самих авторів.

Олександр Нестеровський

OLEKSANDR NESTEROVSKYI

«Фото показує поєднання природи і архітектури, гармонію єдності титанової арки і дерева».

Роман Робрук

ROMAN ROBROEK

«Цей красивий центр управління унікальний і побудований у стилі ар-деко».

Джонатан Волланд

JONATHAN WALLAND

«Це частина серії фотографій, які демонструють, як відсутність світла може привернути увагу глядача до тих аспектів, які фотограф прагнув підкреслити».

 

Сенад Тахмаз

SENAD TAHMAZ

«Незвичний мінімалістичний погляд на цю архітектурну деталь».

Мікелє Палаццо

MICHELE PALAZZO

«Іконічний будинок Нью-Йорка – хмарочос-Праска – в хуртовину нагадує ніс велетенського корабля, що розрізає вітер і сніг. Зроблений під час історичної заметілі 23 січня 2016 року, цей знімок стрімко поширився в мережі».

Дерек Сні

DEREK SNEE

«Уявіть, якби ми тільки могли використовувати рослини, щоби пожинати вітер. Тепер ми це можемо. Пані і панове, дівчатка і хлопчики… Турбо кульбабкова вітрова електростанція».

Барбара Россі

BARBARA ROSSI

«Я зробила цей знімок демонтажу будівлі – він показує трансформацію, дію і красу».

Олег Дашков

OLEG DASHKOV

«Ризький вежовий лічильник веде облік у будь-яку пору року, дощ чи сонце, мокро чи сухо. Цікаво, чи відволікає його увагу краса канатного моста?»

Джеймс Таррі

«Я проявив стару плівку Kodak Ektachrome у “неправильному” розчині, щоб отримати ці великі шматки потойбічного кольору. Вони недосконалі і, сподіваюся, інтригують, так як і самі ці будинки».

Булент Суберк

BULENT SUBERK

«Сучасна архітектура як нетрадиційна мечеть».

Шибасиш Саха

SHIBASISH SAHA

«На знімку чоловіки і жінки важко працюють, щоб прогодувати свої сім’ї. Жінки забувають, що в них болить і працюють у цегельні нарівні з чоловіками».

Марко Грассі

MARCO GRASSI

«Від червня 2016 року все помінялося в Ларунг Гарі, але майже ніхто про це не знає. Китайська влада почала зносити те, що колись було відоме як найбільше в світі буддистське поселення, віддалене від сучасності місце, де ченці і черниці вели пасивне життя».

Джіна Соден

GINA SODEN

«Прекрасний приклад мавританської архітектури – але в італійському замку. Ці кімнати були власноруч спроектовані і розмальовані одним чоловіком, який мав мрію побудувати цей прекрасний замок і відкрити в ньому готель».

Наф Селмані

NAF SELMANI

«Вулик у Садах К’ю – видовищна нова скульптурна композиція, на яку надихнули бджоли. Це вигляд знизу на відвідувачку, що лежить на шарі скла, позуючи для фото. В цьому мультисенсорному експонаті поєдналися мистецтво, наука і архітектура».

Енріке Хіменес-Велійя

ENRIQUE GIMENEZ-VELILLA

«Цей знімок – данина поваги всім невідомим умільцям-будівельникам, які все ще будують і утримують будівельну інфраструктуру в країнах, що розвиваються».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button