Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутати Київської міської ради під час пленарного засідання 20 грудня підтримали питання створення єдиної інформаційної бази пам’яток культурної спадщини міста Києва.

Така база унеможливить знищення культурних та історичних пам’яток столиці.

Проект рішення «Про створення єдиної інформаційної бази пам’яток культурної спадщини міста Києва»  підтримали 87 депутатів Київради.

Електронну петицію про унеможливлення знищення історичних пам’яток у Києві зареєстрував Арсеній Фінберг, власник «Интересного Киева». Вона набрала необхідні 10 тис голосів (10628 голосів).

Як повідомив співавтор проекту рішення депутат Андрій Таранов, електронна база міститиме інформацію про заходи реконструкції та музеєфікації, дозволи на проведення будівництва та ремонту, історичну довідку про об’єкт та охоронні договори, що укладені з власником пам’яток.

«Сьогодні у відкритому доступі є реєстр пам’яток, в якому розкривається інформація лише щодо їх територіального розміщення. Враховуючи відсутність зведеної бази об’єктів культурної спадщини міста, в якій би розкривалась інформація технічного стану будівель, наявності чи відсутності приписів, унеможливлює належний громадський та публічний контроль за збереженням таких об’єктів», – зауважила депутат Людмила Березницька.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button