Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Платформа СANactions та фонд WNISEF підбили підсумки конкурсу малих грантів DREAMactions та оголосили десять проектів-переможців. Переможці отримають фінансову підтримку в розмірі до $5 000, консультативну підтримку та можливість проведення публічних заходів для обміну досвідом.

Мережа шкільних урбаністичних проектів, 30 малих міст півдня та сходу України

Фото: osvita.ua

Мета даного проекту – навчити підлітків малих міст півдня та сходу України реалізовувати власний урбаністичний проект, а також підтримати найкращі урбаністичні проекти старшокласників завдяки всеукраїнській он-лайн платформі для навчання в ігровій формі.

Облаштування піднятих пішохідних переходів на вулицях, Долина (Івано-Франківська область)

Фото: firtka.if.ua

Практика облаштування піднятих пішохідних переходів вже широко поширена в світі та в Україні зокрема. Тепер цю ініціативу хочуть впровадити в Долині. Проект створить умови для безпечного і зручного перетину вулиці інвалідами, маломобільними групами населення, людьми похилого віку, батьками з дитячими візками, велосипедистами та учнями. Крім того, на переходах встановлять додаткове освітлення.

Урбан-фестиваль “Сеанс міського сканування”, Івано-Франківськ

Фото: Art Ukraine

За словами організаторів, аналіз контексту Івано-Франківська виявив неспівставність так званих “попиту і пропозиції” у секторі міських проектів. Вони вирішили виправити це та організуавти урбан-фестиваль.Задачею проекту є досягнення активної позиції містян стосовно міських проблем та активувати незадіяні міські райони і групи населення.

Доступний стадіон для всіх без обмежень, Городня (Чернігівська область)

Фото: cult.gov.ua

На території міста Городня проживають значна кількість осіб з особливими потребами та учасників бойових дій, які потребують занять спортом, як способу реабілітації. Тому метою проекту є забезпечити вільний доступ таких осіб до занять спортом на міському стадіоні, облаштувати спортивний майданчик та встановити спецілізовані тренажери.

Фотофакт, Дніпро

Фото: fenix.eu

Даний проект покликаний контролювати виконання будь-яких робіт чи проблем у місті, що можуть підтверджуватися фотофіксацією. Як зазначається, інструмент може використовуватися як інспекторами міськвиконкому, так і жителями міста, які бажають впливати на екологію та міську інфраструктуру.

Компола, Київ

Фото: GoFundEd

Проект передбачає встановлення на території шкіл міста Києва термокомпостерів для перетворення органічних відходів шкільних їдалень на компост, яким будуть підживлюватися дерева. Проект зачіпає цілих три напрямки:  екологія (компостування як процес переробки відходів для подальшого очищення повітря), урбаністика (формування зацікавлених об’єднань громадян) та освіта (проект навчає дітей запроваджувати соціально-корисні ініціативи та приймати участі у розвитку міста).

Тактильна карта історичної частини міста для людей із вадами зору, Луцьк

Фото: medlena

На сьогодні у Луцьку проживає майже 2000 людей з 1 та 2-ою групами інвалідності по зору. Їхні можливості обмежені і зорієнтуватися в місті для них є серйозною проблемою. Для її вирішення буде створено тактильну карту, яка суттєво розширить можливості незрячих та слабозорих людей у їхньому доступі до міського історико-культурного простору. Подібна тактильна карта стане першою на Волині та другою в Україні.

Чисто: Замкова Гора, Київ

Фото: Замкова Гора

Завданням проекту є впровадження культури відповідальності громади Подолу за історичну спадщину. Зокрема, в планах встановлення співпраці між громадою та адміністрацією, розвиток публічного простору і формування образу місцевості як об’єкту історико-культурної спадщини Києва.

Творча платформа: трансформація історичної пам’ятки міста, Бар (Вінницька область)

Фото: livejournal.com

Даний проект створить вільний простір для розвитку творчості та забезпечення дозвілля в місті Бар. Це планується зробити завдяки трансформації бетонного майданчику в парку відпочинку, який знаходиться на території колишньої фортеці XVI століття. Серед уже реалізованих громадських ініціатив у межах міського парку – велосипедна траса памп-трек, створена силами активної молоді міста.

Бібліомайданчик «Open Air», Бахмут (Донецька область)

Фото: LiveIntrnet

В планах організаторів, досягти створенням відкритого майданчику на ганку міської бібліотеки для дітей із зоною читання, спілкування і дозвілля з проведенням циклу соціокультурних заходів. Реалізація проекту дозволить підвищити соціальну значущість міської бібліотеки для дітей серед мешканців громади.

Конкурс DREAMactions є відкритим та направлений на підтримку урбаністичних проектів, що спрямовані на втілення певних міських перетворень. Вперше його було проведено у січні-березні 2016 року, в результаті було отримано 262 урбаністичних проекти, з яких журі обрало сім найкращих.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button