Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві відкрили перший пункт прийому одягу, взуття та побутової техніки для малозабезпечених. Про це повідомив член громадської організації «Шевченківський Рух» та співзасновник проекту Андрій Курамшин.

Фото: TUID

За словами Андрія, основним завданням проекту є допомога фінансово незахищеним верствам населення (багатодітним сім’ям, пенсіонерам, студентам та безпритульним). Для цього орендували й облаштували приміщення на вулиці Максима Берлінського, 9 (район біля станцій метро «Дорогожичі» та «Сирець»). Після цього розмістили оголошення про збір речей для малозабезпечених.

Вже в перші дні роботи пункт був заповнений різноманітніми речами: приносили книжки, телевізори, фени, взуття та навіть тренажери. За останні два тижні, пункт відвідали близько 40 громадян, серед яких переважно жінки та пенсіонери.

Точного графіку роботи банк одягу немає. Для того, щоб поділитися, чи взяти речі потрібно зв’язатися з організацією за телефоном гарячої лінії 221-36-26. Також співзасновник проекту, повідомив, що створювати подібні пункти в інших районах столиці організація поки що не збирається, так як для цього відсутні відповідні фінансові можливості.

Відзначимо, що крім Києва, банки одягу також є в Дніпрі та на Прикарпатті.

Громадська організація «Шевченківський Рух» була заснована в 2014 році місцевими активістами. Членами організації є виключно мешканці мікрорайону Сирець. Крім допомоги малозабезпечним громадянам , активісти займаються боротьбою із масовою розклейкою реклами на фасадах будівель, утилізацією батарейок та облаштуванням місцевих просторів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button