Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З першого січня у Латвії став чинним закон, який зобов’язує власників собак встановлювати на тварину спеціальний чіп із реєстраційним номером, повідомляє TJournal.

Фото: Alamy

Згідно з законом, всі собаки віком від шести місяців повинні бути чіповані та зареєстровані у базі даних Центру сільськогосподарських даних Латвії. Вартість цієї послуги становить три з половиною євро. Штраф за відмову реєструвати тварину: від семи до 210 євро. При повторному порушенні: від 210 до 350 євро.

Мініатюрну мікросхему з реєстраційним номером будуть вводити собакам під шкіру.Чіпування є безболісним і безпечним методом ідентифікації тварин. Чіп необхідний для того, аби в разі втрати тварини її можна було легко ідентифікувати – дізнатися ім’я господаря та його адресу проживання. Крім того, чіпування допоможе відстежувати хазяїв, які виганяють собак на вулицю.

Зараз Ризька муніципальна поліція організовує конкурс із закупівлі пристроїв, які зчитують імплантовані мікросхеми. На придбання сканерів і виконання вимог Кабінету міністрів потрібно близько 11 000 євро.

На даний час, у Латвіїї зареєстровано 68 000 чіпованих собак. Як відмічається, така практика поширена в Австралії, Великобританії і в окремих випадках – в Японії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button