Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту створили проект для визначення кількості зелених зон в найбільших містах світу, повідомляє CityLab.

Фото: Mother Nature Network

У рамках проекту Treepedia, дослідники відзначили на карті зелені зони в дванадцяти містах по всьому світу: Бостоні, Женеві, Лондоні, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Парижі, Сакраменто, Сіетлі, Торонто, Турині, Ванкувері, Тель-Авіві. Метою проекту було зробити структуру міскього та екологічного планування більш доступною та відкритою для пересічних містян.

За допомогою програми Google Street View дослідники визначили обсяг зелених насаджень та з’ясували, який відсоток від площі кожного міста становлять дерева. Це дозволило створити одну з найбільш детальних карт зелених насаджень в містах.

Згідно з результатами дослідження, Париж є містом із найменш зеленими вулицями і має індекс 8,8%. Це пов’язано з тим, що столиця Франції має найвищу щільність населення серед 12 предствалених міст, що залишає для зелених насаджень менше вільного місця.

Перше місце за кількістю зелених зон займає Ванкувер (25,9%). Після нього йдуть Сакраменто (23,6 %) та Женева (21,4%).

Нагадаємо, у Парижі хочуть створити плавучий спортзал, у якому під час тренувань генеруватиметься енергія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button