Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Український архітектор Герман Волга написав на сторінці групи «Громада Андріївського узвозу» у Facebook, що разом з іншими архітекторами-киянами безкоштовно розробляє альтернативний проект будівлі «Театру на Подолі».

За його словами, ескіз проекту буде готовий до початку лютого, після чого його мають представити міській громаді. Якщо проект сподобається, його фіналізують і подарують місту. Також архітектори виявили бажання взяти участь у зборі коштів на знесення будівлі, що зараз стоїть на Андріївському узвозі.

Пан Волга стверджує: «У проекті беруть участь як архітектори, які працюють в сучасному стилі, так і архітектори, які надають перевагу класиці. Об’єм будівлі зменшений в рази з тією ж кількістю місць у залі і без входу під землю».

Інші прізвища авторського колективу Герман Волга не називає.

Архітектор, судячи з портфоліо на його сайті, є прихильником «класичного» стилю. Серед його робіт приватні палаци в Україні та Росії, резиденції, вілли та багатоквартирні будинки в Угорщині та Азербайджані.

Громада Андріївського узвозу зазначає, що ініціатива архітектора Германа Волги щодо створення альтернативного проекту будівлі театру є виключно його особистою і не пов’язується з позицією Громади.

Читайте також: «В очікуванні прориву: “Театр на Подолі” як провісник нової архітектури Києва»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button