Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У світі відбулися «Марші жінок» спрямовані на захист прав жінок і маргіналізованих груп населення й проти політики нового президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

Мирні протести розпочалися 21 січня у столиці США, Вашингтоні, де на «Марш жінок» вийшло близько півмільйона людей. Партнерами маршу стали понад 200 організацій, серед них: National Organization for Women, Human Rights Watch, Planned Parenthood, повідомляє The New York Times. Ходу підтримали політики, акторки й співачки, зокрема, співачки Мадонна й Шер, акторка Скарлетт Йоханссон й інші. На знак солідарності з жінками США й на захист прав жінок на марші вийшли люди в усьому світі: у Канаді, ЄС, Аргентині, ПАР, Сінгапурі, Австралії, Японії. У Європі марші не відбулися в Україні, Білорусі, Молдові й Румунії.

 

Фото: nytimes.com

Організатори «Маршу жінок» закликають до расової та гендерної рівності, якісного та доступного медичного обслуговування і відстоюють право на аборт. Виступають проти насильства щодо жінок, порушують екологічні питання та вимагають захищати права людей з обмеженими можливостями, іммігрантів і ЛГБТ-спільноти.

Попередній марш у США відбувся аж у 1913 році, коли на вулиці вийшло близько п’яти – восьми тисяч суфражисток за день до інавгурації президента Вудро Вільсона, аби привернути увагу до жіночого руху й до виборчого права жінок.

Нью-Йорк

Чикаго

Лондон

Осло

Вашингтон

Окленд

Барселона

Фото: flickr.com

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button