Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Але не усі згодні з методами, якими регулюватиметься реклама у місті.

Земельна комісія підтримала проект рішення про нові умови розміщення рекламних засобів у Києві. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У проекті рішення мова йде про заборону розміщення рекламних конструкцій на всіх дорожніх розв’язках, про обмеження розміщення на перехрестях, на пішохідних переходах та зупинкових комплексах.

Також хочуть збільшити відстань між рекламними носіями та перехрещенями вулиць, мостів, пішохідних переходів та зупинками. У розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від розміру конструкцій.

Читайте також: Через корупційний скандал у КМДА перевірять всі структури, які мають відношення до зовнішньої реклами

Крім того, обіцяють збільшити кількість нульових зон, де реклама буде заборонена взагалі, а розподіл місць для розміщення рекламних конструкцій буде здійснюватися на конкурсних засадах.

На думку експерта РПР-Київ з питань зовнішньої реклами Олександра Пліви, в запропонованих нормах вбачається намір перерозподілити столичний рекламний ринок для вигоди великого бізнесу. Для малого та середнього бізнесу вартість реклами значно зросте, а в багатьох випадках легальго рекламувати свої товари чи послуги він просто не зможе.

Читайте також: У КМДА створять окреме Управління з питань реклами

За словами Пліви, зараз багато людей хочуть зробити Київ європейською столицею, але проблема в тому, що застосовують вони не ринкові, а радянські методи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button