Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23539 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Чеське представництво фонду імені Гайнріха Бьолля випустило ілюстровану брошуру з принципами та наочними прикладами життя в місті рівних можливостей для усіх жителів.

Ілюстрація: Андреа Сафарікова

На думку авторок посібника, у Центральній Європі, архітектурна та містобудівна практика планування міст є зручною та повністю задовольняє потреби людей без фізичних та матеріальних проблем. Проте економічно активні люди складають трохи більше половини міського населення. Велику частину становлять молоді люди до 18 років та пенсіонери, чиї інтереси та потреби дещо розходяться з першою групою. Тому завданням справедливого міста є поєднати потреби різних груп населення.

Для того, щоб показати, як це можливо зробити, була і створена ця брошура. Вона складається із восьми коротких історій, заснованих на принципах справедливого міського планування в повсякденному житті. Серед ідей:

Парки і сквери мають бути безпечними, аби дівчати і жінки могли проводити там вільний час.

Ілюстрація: Андреа Сафарікова

Має бути зручний дизайн міських об’єквті для людей літнього віку, наприклад, лавки зі спинками й поручнями.

Ілюстрація: Андреа Сафарікова

Освітлені ввечері й вночі вулиці, провулки й інші публічні місця дозволяють без остраху повертатися ввечері додому жінкам, підліткам, а також чоловікам.

Ілюстрація: Андреа Сафарікова

У брошурі пояснюється, для чого необхідний універсальний дизайн, чому дівчат 9-12 років так мало у парках і як робити місто комфортним для людей різного віку та фізичних можливостей. До кожної проблеми пропонуються практичні методи вирішення. Усі ілюстрації малювала Андреа Сафарікова.

Фонд імені Гайнріха Бьолля – німецька неурядова організація, що підтримує проекти у сфері розвитку громадянського суспільства, політичної освіти, соціально-політичної активності і відповідальності, прав людини, міжкультурного діалогу, екології. З квітня 2008 року представництво фонду розпочало свою роботу в Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button