Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Національноve музеї імені Тараса Шевченка  відбудеться нагородження переможців IV Всеукраїнського молодіжного поетичного конкурсу «Гайвороння».

Цьогоріч серед 459 учасників обрано трьох переможців. Окремо будуть відзначені ще 14 робіт фіналістів, що привернули увагу оргкомітету.

Конкурс «Гайвороння» засновано у 2014 році з ініціативи двох поетів – Ігоря Астапенка та Богуслава Поляка. Вони хотіли довести, що висока поезія в Україні існує та є затребуваною серед читачів. За роки існування конкурсу членами журі були визнані молоді автори: Богдан-Олег Горобчук, Тарас Малкович, Павло Коробчук, Вано Крюгер, Михайло Жаржайло, Оксана Гаджій, Ярослав Гадзінський, Лесик Панасюк, Ігор Мітров. Серед переможців «Гайвороння» – Юрій Матевощук, Олеся Новик, Олександр Мимрук, Ростислав Кузик, Вікторія Фещук та ціла низка перспективних імен. Всеукраїнський поетичний конкурс «Гайвороння» не має тематичних обмежень, тож поети-учасники говорять про світ в цілому з його перевагами і недоліками, демонструючи весь спектр навичок роботи зі словом.

Цього року на конкурс подано рекордну кількість заявок – 459. Це число майже у три рази перевищує минулорічну кількість (161) та у 8,5 разів – кількість заявок першого року (54). Заявки надходили і з окупованих територій, і від біженців, і від ветеранів АТО, і від дітей.


Місце: Національний музей Тараса Шевченка

Адреса: Бульвар Шевченка, 12

Дата: 25 березня

Час: 15:00

Вартість: 15 грн


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button