Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23489 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Громадська організація «Місцева економіка», яка торік за допомогою фінансової підтримки киян запустила мікроферму посеред міста Kyiv Farm, планує масштабувати проекти громадських городів.

Для цього 8, 9 та 23 квітня ініціатива разом з локальними та іноземними експертами організовує курс «Як створити город у місті?».

Серед тем освітньої програми: вибір ділянки для городу у місті, фермерство на дахах, як легально отримати ділянку для вирощування їжі у місті та інше. Курс побудували з перервою, щоб учасники курсу змогли запустити свій проект цього сезону.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дачі не треба: як «зелене» хобі перетворилось на громадський сад у центрі Києва

«До 2050 року 70 відсотків людей житиме у містах. Ферми майбутнього, або центри, що вироблятимуть їжу, виглядатимуть зовсім інакше, ніж сьогодні – це будуть вертикальні ферми, indoor ферми, ферми на дахах, громадські сади – виробництво їжі концентруватиметься біля великих міст або у містах. Тому сьогодні ми маємо ставати ближче до практики міськго фермерства», – кажуть у «Місцевій економіці».

Серед позитивних наслідків підтримки міського фермества експерти виділяють: користь і здоров’я людей, які вирощують і харчуються власними продуктами; озеленення міста та зниження температури влітку; скорочення парникових газів; більш ефективне використання муніципальних органічних відходів; підвищена увага місцевих до локальної їжі; більше імпортозаміщення, що враховуватиме потреби в продуктах харчування для міського населення, яке все більше буде ставати мультикультурним; розвиток публічних просторів міста.

Kyiv Farm – міський город на вул. Пушкінська, 31В1. Минулого сезону у просторі побували більше 5000 людей на майстерках з висадки, лекціях про рослинництво, зустрічах з практиками органічного фермерства та локальними фермерами. Запуск проекту профінансували кияни через краудфандинг за допомогою якого було зібрано близько 79 000 гривень з необхідних 75 000.

Торік за ініціативи «Місцевої економіки» письменник Сергій Жадан взяв участь у міжнародній інформаційній кампанії з відновлення ґрунтів.

 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button