Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23545 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

День Вуличної Музики цього року відбудеться вчетверте.  Це – наймасштабніший міжнародний музичний волонтерський проект.

Фото: flickr-user Albert Cortel

В третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів і напрямків виходять на вулиці свого міста й починають грати на інструментах. Вперше такий музичний флеш-моб був придуманий в 2007 році в Литві, а за наступні 11 років до неї приєдналися Україна, Латвія, Росія, Грузія, Вірменія, Ірландія, Бельгія, Португалія та інші країни.

У минулому році тільки в Києві на День Вуличної Музики протягом одного дня грало більше 600 музикантів. У 2017 році участь у святі 20 травня вже підтвердило 30 міст. Більшість з них готує цей фестиваль не вперше, але є і новачки, наприклад, в цьому році це – Нововолинськ, Суми, Канів, Кам’янське, Кропивницький та ін. В деяких містах, наприклад, в Одесі, постійні організатори досі не знайдені, тому проведення свята в Одесі під питанням. Ті, хто бажає організувати День Вуличної Музики у себе в місті, можуть звернутися до організаторів ДВМ на пошту [email protected], щоб отримати всі необхідні інструкції та документи.

У Києві День Вуличної Музики триватиме 20 травня з 12:00 до 22:00 одночасно на 9 локаціях:

-Пейзажна алея (під котами) – найстаріша, і тому всіма улюблена «Потужна локація», котрій цього року виповнюється 4 роки;

-Love Music – в парковій зоні під Пейзажною алеєю біля статуї закоханих;

-Музичний Променад – вдовж всієї Пейзажної алеї;

-Локація від Music Hub під Національним Музеєм Історії України;

-Молодіжна локація розташується на Поштовій площі біля Річкового вокзалу (в разі необхідного фінансування);

-Локація від ресторану ПРАГА на ВДНГ;

-Дитяча Локація від фолк-студії «Правиця» в Сквері Небесної Сотні за підтримки ГО «Місто-Сад».

-Електронна локація від Keller Bar – локація, в минулому році зібрала неймовірно велика кількість позитивних відгуків.

-Old Fashioned Radio Jazz Stage на Воздвиженській, 32.

Організатори зазначають, що це не остаточна кількість локацій. Будь-хто з охочих: кафе чи організація в Києві можуть обладнати майданчик для виступу музикантів 20 травня. Для появи своєї власної локації на карті Дня Вуличної Музики досить зв’язатися з оргкомандою.

День Вуличної Музики – це проект, що не має постійного фінансового забезпечення або прибутку. Тому дуже важливою є підтримка небайдужими людьми. Підтримати День вуличної музики можна будь-якою комфортної сумою через кнопку «Допоможи проекту» на сайті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button