Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Незабаром укранці зможуть отримати електронну систему обліку пацієнтів, лікарів та медичних закладів.

Сьогодні, 6 квітня, відбуалсь офіційна презентація демонстраційної версії перших складових системи eHealth (електронноої системи охорони здоров’я) у рамках мінімального життєздатного продукту. Демо-версія, доступна за посиланням, показує пацієнтам, лікарям та медзакладам логіку перших електронних сервісів для реформи сімейних лікарів (первинної ланки).

Спікери, серед яких була в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, заступник міністра Павло Ковтонюк, представники Transparency International та пацієнтських організацій, наголосили, що така система дозволить зробити процедури більш прозорими, «ввімкнути світло» української охорони здоров’я.

Пацієнти бачитимуть, які лікарі та які безкоштовні ліки є в конкретній лікарні, зможуть без черг записатись на прийом та не матимуть збирати й зберігати папірці з аналізами та направлення.

Лікарі зможут зекономити багато часу на документообігу (за словами Уляни Супрун, зараз це з’їдає до половини робочого часу лікаря), а також бачитимуть найбільш повну електронну картку пацієнта.

Для державного регулятора і страховика (Національної служби здоров’я) це можливість збирати статистику і з користю її використовувати – планувати закупівлі безкоштовних ліків та, наприклад, коригувати державні замовлення у вищих навчальних закладах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button