Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Група дизайнерів-волонтерів місяць буде тестувати нові таблички у кварталі на Печерську.

Фото: www.facebook.com/y.granovsky

Для тестування обрано трикутник між станцією метро «Арсенальна», кінотеатром «Зоряний» та готелем «Салют». За словами архітектора Максима Головка, було обрано саме цю ділянку, тому що більшість вулиць всередині цього трикутника тут нещодавно перейменовано, а отже все одно треба було б міняти покажчики на нові. Також тут є можливість протестувати нові таблички на різних типах забудови: тут є і дореволюційні будинки, і панельні, і житлові, і нежитлові будівлі.

Макет таблички. Зображення: http://a3.kyiv.ua/

Всього у тестуванні братимуть участь близько 200 покажчиків. Середня вартість кожної таблички 250-500 гривень. Найдорожчими у виготовленні стали таблички на вулиці Омеляновича-Павленка. Але це все одно вдвічі дешевше, ніж покажчики лайтбокси з підсвіткою. На думку «Агентів змін» освітлюватись має вся вулиця, а не лише номери будинків.

Фото: www.facebook.com/y.granovsky

Таблички виготовлені з металу, та віддалено нагадують старі київські покажчики вибором кольорів: білі літери на темно-синьому фоні. Назви вулиць написано українською мовою та транслітеровано латинкою.

Старі таблички, кажуть дизайнери, можуть продати на спеціальному аукціоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button