Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київрада ухвалила новий «Порядок розміщення вивісок у місті Києві».

Для розміщення вивісок в столиці відтепер не потрібні дозволи – правила набули повідомчого характеру. Бізнесмени зможуть встановлювати вивіски, просто поставивши міські служби до відома.

При цьому тепер у документі є чіткі вимоги щодо зовнішнього вигляду цих вивісок, які відображені у спеціальному посібнику. Наприклад, вивіска не може встановлюватись з закриттям огорож балконів, архітектурного та скульптурного декору фасадів. Відтепер заборонені світлові табло та монітори, рухомі рядки, вивіски із динамічною (пульсуючою) підсвіткою в межах історичного ареалу міста – останнім часом велика кількість таких вивісок стала з’являтись, наприклад, у місцях обміну валют. Вивіски, які не виконуватимуть цих вимог, підлягатимуть демонтажу.

Читайте також: Міськрада Івано-Франківська зобов’язала бізнес замінити вуличні вивіски

Новоприйняте рішення передбачає скасування дозвільного принципу: кожен підприємець зможе встановити вивіску, просто повідомивши про це уповноважені органи. Протягом 10 робочих днів приймається рішення про відповідність або невідповідність вивіски вимогам Порядку. Якщо вивіска відповідає вимогам, вона підлягає внесенню до електронного Реєстру. Якщо ж правила порушено, заявнику направляється повідомлення із зазначенням чіткого переліку невідповідностей та рекомендацій, і строків по їх усуненню. У разі, якщо і після цього вивіска не буде приведена до встановлених норм, вона підлягає демонтажу.

Проте, деякі вимоги є нечіткими, і піддаються різному трактуванню інспектора, який має приймати рішення про демонтаж. Але разом із тим, нові правила сприятимуть поліпшенню зовнішнього вигляду столиці, насамперед, збереженню історичного центру міста

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button